Søk reise

Spanske Turistkontoret - Spania feber

Aldri før har flere nordmenn reist til Spania. I 2013 ble det satt verdensrekord i antall nordmenn som reiste til Spania. Vi i restplass.no er Spania venn og hver dag får vi gode reisetips på Spanske Turistkontorets facebook side; Spania i Norge. Bli en Spania venn du også. Vi ønsker her å vise hvilke muligheter Spania har å by på for en hver smak:

Populære reisemål- og aktiviteter

Skal du til Spania i sommerferien? Hva med å trå i Barca-spillernes sykkelspor på Ibiza eller avslutte sommerkveldene på kulturarrangementene «Noches Mediterráneas» (Middelhavsnetter) i Sierra de Tramuntana på Mallorca i regi av Michael Douglas. Hvilken by er Europas mathovedstad, kjent for sitt yrende uteliv, avant-garde design og kjendiser? Svaret er selvfølgelig Madrid. restplass.no har storbypakkereiser, flybiletter og over 988 hoteller i Madrid for en hver smak. Hva med å kombinere storbyferie med sol & bad? Ta en dukkert på en Valencias mange strender etterfulgt av den lokale delikatessen paella til lunsj, for så å avslutte dagen med å se verdens beste fotballgutter « live» på Santiago Bernabeu i Madrid? Kun 90 min med lyntog.

Det ukjente Spania!

Skal du til Solkysten? Da bør du ta turen innom de hvite landsbyene som Ronda, Ubrique og Algodonales som viser deg Spanias ukjente perler og vil garantert falle i smak. Om du liker tapas vil jeg anbefale Madrid i høstferien (oktober) for å oppleve ekte spansk “tapasfestival”. Om du er musikkinteressert har Spania minst 133 spanske musikkfestivaler med artister fra hele verden.

Spansk fotball

Spanjoler elsker fotball og nordmenn elsker spansk fotball. Lyst til å se verdens største fotballstjerner som Ronaldo, Bale og Messi på nært hold? Da bør du ta turen til Madrid og Barcelona. Et lite tips er å ta turen til Madrid i midten av mai. Da braker det løs med festfotball mellom Madrid og Barcelona med over 80 000 elleville tilskuere. En opplevelse som blir husket.

Storby og Sol & bad reiser til Spania

Madrid     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer
Almeria     netter     Se mer
Gran canaria     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer
Lanzarote     netter     Se mer
Fuerteventura     netter     Se mer
La Gomera     netter     Se mer

SOL & Bad i Spania

Hvor er de fineste strendene

Hviken spansk strand er din favoritt? Spania er det landet i verden med mer enn 500 strender med kvalitetsmerket blått flagg, og Galicia (127 strender), Valencia-regionen (114), Katalonia (90) og Andalucia (78) topper listen. Har du besøkt noen av disse strendene? Du finner fly og hotell på restplass.no og om du lurer på hvilken strand som er best, da kan du jo sjekke ut med Spanske Turistkontoret.

3000 soltimer i året 

Lei av kulden? Kom til Spania og nyt 22 grader hele året på Kanariøyene og 16 grader i gjennomsnitt i fastlands-Spania.  Europas mest solrike sted er provinsen Almeria i Andalucia (Sør-Spania), med mer enn 3000 soltimer i året! Aldri tidligere har det vært billigere å fly til Kanariøyene. Nå kommer du dit med fly for ca kr 300 og legger du på et hotell kan du få deg en sydenreise for under tusen lappen.

Fuerteventura: er solens og vindenes øy, og det er en avslappet stemning. Mange milelange brede strender med hvit finkornet sand. Krystallklart vann gir fine muligheter for å dykke, og den behagelige vinden er perfekt for windsurfing. Fuerteventura passer for alle. Fornøyelseslivet på Fuerteventura er forholdsvis rolig og konsentrert til turistområdene. Nå får du 1 uke med fly og hotell til 2398 kr

Gran Canaria: Med sine ca. 815 000 innbyggere er den nummer to i befolkningsstørrelse. Hvert år strømmer et stort antall turister til øya. Hovedgrunnen til det er blant annet det behagelige og jevne klimaet som råder her året rundt. Øya har en vakker og skogkledd (pinjetrær) fjellheim der det er tilrettelagt for fotturister med stier og løyper. I den sydlige delen som også er den mest solrike, finnes de beste sandstrendene og “småbyene” ligger tett og det er enkelt å reise mellom de ulike stedene med buss eller taxi. Nå får du 1 uke med fly og hotell til ca 900 kr

Lanzarote: Er en velbevart øy, med stilfulle bygninger og velholdt beplantning. Landskapet er sterkt preget av at Lanzarote er en vulkanøy. Bl.a fins det flere grotter og lavasletter. Lanzarote tilbyr mange spennende utflukter, og vil man reise rundt på egen hånd så anbefales leiebil. I Costa Teguise fins det en 18-hulls golfbane, og mange bra strender for windsurfing. Lanzarote passer alle. reiser du hit nå i vinter kan du få fly + hotell til 898 kr

Tenerife: Denne øya er den største av de sju store kanariske øyene både når det gjelder areal og befolkning. Nærmere fem millioner besøker denne øya hvert år. Flere grunner til at mange velger Tenerife og naturen er en av disse. Ønsker du å oppleve mer enn sol og strand er det mange valgmuligheter. Det være seg byvandringer, besøk i Loro Parque (dyreparken) eller en tur til et av de mange historiske stedene på øya. Behagelig klima året rundt, med ca 300 soldager per år. Hit kan du nå reise for under 1000 kr

La Gomera: La Gomera er en liten vakker øy og ligger rett vest for Tenerife. Her er det stillhet og harmoni, og du reiser hit først og fremst for avkobling og for den vakre naturens skyld. Øya kalles også den “grønne øya” på grunn av at store deler av det indre av øya er skogkledd. Ellers finner du mange dalfører med frodige jordbruksområder, og lavland med ørkenliknende trekk. Hit reiser du med fly og hotell for ca 2500 kroner.