Søk reise
Storbyferie på lavbudsjett

Storbyferie på lavbudsjett

Kredittkortet går ofte varmt på storbytur, men det finnes reisemål hvor du får ekstra mye for pengene. I Budapest, Praha og Gdansk får du i tillegg en god porsjon historie med på kjøpet.

– Dette er byer det er enkelt å komme seg til, og hvor prisnivået på både mat, drikke og aktiviteter fremdeles er behagelig lavt sammenlignet med steder som London, Paris og Barcelona, sier Thomas Engelstad i Restplass.no.

 

budapest-14468635_1130266737053303_5681961883586647152_o

Badefest i Budapest

Budapest er en vakker og spennende by som blant annet er kjent for alle sine kurbad. Allerede i 1934 ble byen kåret til Europas spa-by, men badetradisjonene har røtter helt tilbake til romernes tid.  Det finnes over 100 varme kilder og et stort utvalg av badehus, lekre spahotell og tyrkiske bad.

Det gjør byen perfekt for en venninnetur, og det er ekstra hyggelig at spabehandlingene ofte koster en brøkdel av det du betaler her hjemme.

Bred og mektig deler elven Donau byen i to, i bydelene Buda og Pest. På Buda-siden finner du den gamle bydelen med koselige, trange smug og brosteinsbelagte gater. I Pest ligger forretningsstrøket med flotte, brede handlegater, museer og statsoperaen.

Det er billig å spise og drikke i Budapest, og du kan ikke reise hjem uten å ha spist den tradisjonelle gulasjen og drukket ungarsk øl.

Vi anbefaler også et kveldscruise på Donau og et besøk på Gellerthøyden, Gellérthegy hvor du har en fantastisk utsikt over hele byen.

Les mer om Budapest

 

prag-charles-bridge-solfaktor_218553973

Praha – vakkert og billig

Den tsjekkiske hovedstaden er en av Europas vakreste byer med spennende kultur, vakre, historiske bygninger og mange severdigheter. I Praha så finner du noe for enhver smak. Enten du er glad i teater, kunst og kultur, historie, uteliv, gastronomi eller shopping. Her er det noen for alle, mener Thomas Engelstad i Restplass.

Et av byens landemerker er den over 600 år gamle Karlsbroen. Den er stengt for biltrafikk og preget av turister, gateselgere og musikanter. I følge Thomas Engelstad er bytorget i gamlebyen et av de flotteste i hele Europa, med arkitektur fra mange ulike epoker. Her finner du også den astronomiske klokken, som er en av de mest populære attraksjonene i Praha.

Det er billig å spise og drikke, spesielt hvis du beveger deg litt utenfor de største turiststrøkene. Spør om gode tips på hotellet, og ikke glem at tsjekkerne er kjent for å lage verdens beste øl. Det mest kjente heter Pilsner Urquell og koster rundt en tier.

Les mer om Praha

 

gdansk

Gdansk – hansaby ved Østersjøen

Det er ikke alltid nødvendig å reise langt for å ha en opplevelsesrik langhelg. Det tar ikke mer enn halvannen time å fly fra Oslo til polske Gdansk.

I motsetning til hva mange kanskje tror, så er Gdansk en fargerik og koselig by med Hansa-bebyggelse og gode shoppingmuligheter. Byen er perfekt for en kjærestetur eller for jentegjengen som vil kose seg med spa og uteliv. Spa-prisene er i mange tilfeller det halve av hva det koster i Norge.

Nabobyene Sopot og Gdynia er også er verdt et besøk. Sopot har en flere kilometer lang strand, og i Gdynia finner du flere store shoppingsentre. Det er enkelt å reise mellom byene med tog eller taxi.

Les mer om Gdansk

Her er de beste prisen akkurat nå!

Budapest     netter     Se mer
Budapest     netter     Se mer
Budapest     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer
Praha     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer
Gdansk     netter     Se mer