Søk reise

Storbytur til Hamburg og Munchen i vinter

Hva er best å gjøre i høst og vinter? Oppdage nye tyske byer!

  1. Hamburg – en moderne hansaby. Tysklands nest største by ligger i nord og er som en stor utgave av Bergen å regne. En ekte hansaby med en svært spennende fortid – og fremtid.
  2. München – for den nysgjerrige livsnyteren. Tysklands tredje største by ligger i sør, nær Alpene, og er et typisk bilde på det tradisjonelle Tyskland som mange nordmenn har i hodet: dirndl, lederhosen, hvite pølser og øl. Men denne byen har mye mer enn bare det å by på …

Selv om begge er byer med over én million innbyggere, har de oversiktlige bykjerner, et godt kollektivsystem og er fine for spaserturer med sightseeing og førjulsshopping!

Flybilletter Bergen – Hamburg   Flybilletter Bergen – Munchen   

Hotell i Hamburg  Hotell i Munchen

Julemarkeder

Det Hamburg og München har til felles i førjulstiden, er at begge er rike på antall julemarkeder. Byene pyntes med tusenvis av lys, lukten av brente mandler og Glühwein setter seg i nesen og julemusikk fyller luften.

Julepynten gjør sitt for at byene forvandles til eventyraktige scener, og det er lite som gir mer julestemning enn et besøk ved et tysk julemarked i førjulstiden.

Julemarkeder oppstod allerede på 14. hundretallet i Tyskland og har siden den gang spredt seg over hele verden. Dagens julemarkeder i Hamburg og München viser frem både en tradisjonell og moderne side av byene.

Maritime julemarkeder i Hamburg

*Besøk de maritime julemarkedene som ligger ved elvene, eller Fleetinsel julemarked som ligger på en øy mellom elvene Alster og Elbe – maritime julemarkeder.

Julestemning i München

*Julemarkedet på Marienplatz er byens største og eldste. Den sentrale beliggenheten gjør det til det perfekte stedet for en liten shoppingpause eller en Glühwein når sightseeing og shopping er unnagjort.

*Tollwood Winterfestival er Münchens moderne, internasjonale og litt alternative julemarked. Det ligger på samme sted som Oktoberfest og byr på like mye opplevelse som den velkjente ølfestivalen.

Severdigheter

Hamburg:

*Bydelen Speicherstadt, som er listet på UNESCOs verdensarvliste, har gamle pakkhus fra slutten av 1800-tallet som er flott renovert med kule butikker – «Speicherstadt».

*Det ærverdige rådhuset fra 1897 er et landemerke og en flott bygning. Det ligger midt i sentrum, og bakgården må ikke bli glemt ved et besøk – Hamburgs rådhus.

*For morgenfuglene er det tradisjonelle fiskemarkedet åpent hver søndag mellom 05.00 -09.30. Her møtes turistene, innbyggerne og slitne festløver fra kvelden før til frokost. Et godt eksempel på hvordan mennesker på tvers av nasjonalitet, alder og sosiale lag møtes, slik man har gjort i hundrevis av år i denne byen. Det er definitivt et av Hamburgs mest kjente opplevelser og et must-see – «Fischmarkt»

München:

*Marienplatz er sentrum av gamlebyen og må være en av Tysklands fineste torgplasser. Gamlebyen bygger seg opp som en stjerne rundt denne sentrale plassen. Derfra går det gågater til Odeonsplatz i nord, Sendlinger Tor i sør, Karlsplatz (Stachus) i øst og Isartor i vest – Byens hjerte Marienplatz.

*Kirken Frauenkirche med sine grønne tårn kan sees fra hele byen. I München får ingen bygge høyere hus i sentrum enn at en «alltid» skal kunne se de to tårnene til Frauenkirche.

*Viktualienmarkt ligger rett rund hjørnet fra Münchens hovedplass, Marienplatz. På dette tradisjonsrike markedet har det siden 1807 blitt solgt, frukt og grønt, fisk og kjøtt, brød, blomster, ost, øl og vin samt mye mer – Viktualienmarkt.

*Slottet Nymphenburg ligger ikke langt unna sentrum og regnes som et av verdens vakreste slott – Schloss Nymphenburg.

Og bare 1,5 timer unna München ligger slottet Neuschwanstein, askepottslottet som var inspirasjonen til Disneys velkjente logo – Schloss Neuschwanstein.

Musikk og Kultur

Hamburg:

*Elbphilharmonie er en av de ti beste konserthusene i verden og ligger i en praktfull bygning ved elven Elbe.

Konserthuset har et område kalt «Plaza», hvor man har en veldig fin utsikt utover vannet. Man kan komme hit utenom konsertene og bare nyte utsikten og ta noe å drikke og spise. Her finnes seks ulike barer, blant annet en champagnebar.

*Bydelen St. Pauli, ligger ikke langt for sentrumskjernen og er en smeltedigel av kultur og mennesker. Hamburg var en veldig viktig by for The Beatles’ suksess og utvikling, og i St. Pauli finner man derfor The Beatles-plassen samt barene hvor de hadde sine første konserter – The Beatles i Hamburg.

*Den verdenskjente Reeperbahn, hvor mennesker fra land og strand har kommet for å feste siden hansatiden. Europas lengste Red Light District preges av alternative barer, utesteder, konsertsteder og teatre, og er etter en rehabilitering av strøket på 2000-tallet blitt en turistattraksjon i seg selv.

München:

*Den historiske Bayerische Staatsoper fra 1653 forbinder operaen med Staatsballet og Staatsorkester.

*Maxvorstadt er en livlig bydel hvor inngangsbilletten til noen museer om søndagen bare koster 1 euro per person.

*Det viktigste etter øl i München er fotball. Ikke så rart når Bayern München er den mestvinnende klubben innen tysk fotball gjennom tidene. Det spektakulære stadionet Allianz Arena brukes ikke bare til fotballkamper, men også konserter.

Grønne byer

Hamburg:

*50 prosent av byen består av grønne plasser, parker, skogsområder og naturreservater. I tillegg gir de to elvene Elbe og Alster byen en fantastisk maritim følelse.

*Parken Planten un Blomen ligger midt i Hamburg, og med et eget tropehus og Europas største japanske hage byr den på noe til hele familien enten det er ponnyridning, joggeturer eller teseremonier (kun i sommermånedene).

München:

*Den engelske hagen er verdens største bypark på størrelse med rundt 640 fotballbaner. Her finner du et kinesisk tårn hvor tyske korps ofte spiller. Hagen byr muligheter både for joggere, kafébesøkene og øltørste. Det er også mulig å surfe i Eisbach Welle, sør i den engelske hagen.

*Elven Isar drar seg fra nord til sør gjennom hele München og byr på mange muligheter for spaserturer. Spesielt østsiden av elven anbefales.

Shopping

Hamburg:

*Loppemarked har en lang tradisjon i Hamburg. Mange store og små markeder finner sted ukentlig, og dette er noe av det viktigste å få med seg fra byen, spesielt om du liker å kjøpe brukte skatter!

Mer info her: www.hamburg-travel.com/shopping-enjoying/shopping-in-hamburg/flea-markets/

*Mönckebergstrasse er hovedshoppinggaten i Hamburg og byr på mange ulike butikker å velge mellom.

*Neuer Wall frister med designbutikker som Jill Sander og Boss Woman. For deg som er på utkikk etter brukte designerklær, ta turen til Secondella. www.hamburg-travel.com/shopping-enjoying/shopping-in-hamburg/

München:

*Gamlebyen er ideell for å kombinere sightseeing med shopping. Nesten hele gamlebyen er bilfri og de viktigste shoppinggatene er Kaufingerstrasse, Neuhauser Strasse og Marienplatz. *Au-Haidhausen er en urban bydel som allikevel føles som en landsby i storbyen München, med små gater og små lokale butikker, antikvariater, små kaféer og koselige restauranter.

Flybilletter til Hamburg   Flybilletter til Munchen   

Hotell i Hamburg  Hotell i Munchen