Søk reise
Ti greske øyer - og hvorfor du bør reise dit

Ti greske øyer - og hvorfor du bør reise dit

Hellas byr på svært varierte reisemål – men hvilke øyer passer deg best? Det kommer selvfølgelig an på hva slags ferie du er ute etter. Vi har listet opp de beste greske reisemålene i ti kategorier. 

Er du lysten på sol og bad, den beste maten, et hektisk uteliv, en herlig øy for barna – eller et paradis der du kan nyte late dager med kjæresten? Sjekk vår guide!

 

zakynthos-18156761_1296153167140310_4734729312198154474_o

Zakynthos – for de beste strendene

Mange greske øyer slåss om å ha de beste strendene, men få kan måle seg med Zakynthos. Aller finest er Navagio, også kalt Shipwreck Bay. “Smuglernes bukt” kan dog bare nås med båt. Vedrørende resten av Zakynthos anbefales det at man holder seg unna sørkystens spritduftende atmosfære. Det er i nord og på den kuperte vestsiden du finner de urørte strendene. Vandre gjennom barskogen på Vasilikos-halvøya. Skilpaddene på Garakas-stranden har beskyttet den omkringliggende naturen fra turisme, og deres strand er vel verdt et besøk!

Bestill reise til Zakynthos her!

 

korfu-2017-0122

Korfu – best for familien

Korfu er den perfekte øya for å skape fine barndomsfinner. Her kan du fortsatt finne små og autentiske landsbyer, eller velge å bo i et større område med høyere puls. Vakre strender og en frodig natur rekker lenge, men når ungene blir rastløse finnes det mange fine utfluktsmål. I paleokastritsa finner du et kloster fra 1200-tallet. Gå ikke glipp av palasset Achillion – og i Korfu by finnes også det arkeologiske museet. Tar du deg innover fra kysten avsløres et helt annet Hellas.

Bestill reise til Korfu her!

 

delos-island-greece

Delos – best for historie og kultur

Under antikken var Delos religiøst sentrum, blant annet for dyrkere av Apollon, og i dag er hele øya vernet av UNESCO. Siden 1872 har man gjort utallige arkeologiske funn, som Apollontemplet fra cirka 400 f.Kr. Mange andre guder er dog også representert. I nærheten ligger blant annet et tempel for Afrodite og Dionysos. På Delos finnes bevarte pilarhaller, skattekammerbygninger og altere. Du kan ikke overnatte på l.ya, men Mykonos ligger ikke langt unna. Båter tar deg til stedet der Apollon sies å være født.

Bestill reise til Hellas her!

 

kefalonia-greece-island

Kefalonia – for den beste vinen

Kefalonia er kjent for sine strender, men på øya produsere faktisk også noen av Hellas´ beste viner. Mest kjent er hvitvinen Robola, men man lager også dessertvinene Mavrodafne og Muscat. Hvorfor ikke besøkte noen vingårder når du går lei av stranden? Øya byr også på noen unike matretter, som bønnesuppa “bourbourelia” – og “aliada”, kokt blekksprut med potetmos. Prøv også søtsakene “mantoles” laget av mandler og sukker, eller mandelpaien “amigdalopita”.

Bestill reise til Kefalonia her!

 

kreta-island-greece

Kreta – for den beste maten

Takket være beliggenheten har Kreta den lengste jorbrukssesongen av alle greske øyer, og floraen er svært variert. Her vokser alt fra banan til avokado. I tillegg kommer en rekke lokale delikatesser, fra olivenolje til brennevin. Så og si hver eneste landsby på Kreta har sin egen ost, vanligvis laget på får- eller geitemelk. Prøv den litt hardere varianten “graviera”. Smak “kaltsounia”, en typisk ostepai der innhold og smak varierer fra region til region. Kreta er også kjent for sitt kjøtt, fra røkte skinker til lam – og øya vet selvfølgelig hvordan en fisk skal serveres.

Bestill reise til Kreta her!

 

andros-island-greece

Andros – for de beste turstiene

Landskapet på Andros slår de fleste greske øyer. Her kan du vandre gjennom tett vegetasjon, eksempelvis langsmed vanndragene Katakilos og Remata. Den karrige øya har tolv oppmerkede stier, fra 1,7 kilometer til tolv kilometer lange. Det er dog ikke gitt at det slutter på samme sted som de begynner, så du kan behøve skyss tilbake. En hyggelig bieffekt av at mange grekere kommer til Andros for å vandre, er at øyas restauranter ikke kan servere dårlig mat.

Bestill reise til Hellas her!

 

symi-island-greece

Symi – best for par

Bo ved den pittoreske havnen med pastellfargede bygninger. Symi har alt fra lekre boutiquer til hyggelige tavernaer og barer. Øya kan dessuten skimte med små strender som du bare kan nå med båt – perfekt for introverte kjærlighetspar som vil få romantikken til å blomstre.

Bestill reise til Symi her!

 

santorini-island-grece

Santorini – for den beste utsikten

Bildene av de kalkmalte husene med blå kuppeltak er klassisk, og ikke til å ta feil av. Det blå vannet i Santorinis kaldera er magisk. Du bor faktisk på kanten av en vulkan, men slapp av – utbruddet som sprengte bort øyas sentrum fant sted for 3500 år siden. Resultatet er en av de vakreste utsiktene som finnes.

Bestill reise til Santorini her!

 

rhodos-by

Rhodos – for det beste utelivet

Konkurransen om å tilby det beste nattelivet er hard. Mange festglade velger Magaluf, Ayia Napa eller Kos – men vi anbefaler klassikeren Rhodos, som ikke lengre har en massiv puls. Samtidig finner du dog nattklubber som åpner 21:00 og ikke stenger før 7-8 på morgenen. mange klubber har temafster flere ganger i uka. Er engelsken din litt rusten? Inget problem – nattestid på Rhodos vil de aller fleste du møter være skandinaviske.

Bestill reise til Rhodos her!

 

skopelos-island-greece

Skopelos – beste øy for feriehus

Det er herlig med hotellferie, men i blant kan en egen villa tilby mer avslapning enn minibar og lounge. På Skopelos har du gode sjanser for å leie deg det perfekte sommerhuset. Øya er berømt for sine mange kirker, over 360 stykker! Her finnes dessuten fantastiske strender og stemningen er genuint gresk. En perfekt øy å slappe av på.

Bestill reise til Skopelos her!