Søk reise

Vårreiser med Tyrkiareiser

Tyrkia er manges feriefavoritt – herlige strender, sol og bad, et av verdens beste kjøkken, vennlighet og smil. Tyrkiareiser har noe for alle, enten du vil ha med familien, reise alene eller bare med voksne. Vi tilbyr også en rekke spesialprodukter for den som vil ha en sunn ferie med aktiviteter og trening. 
Mange av våre hotell har også Aqua Splash – perfekt for barnefamilier! Hvis du ønsker en avslappende uke kan vi anbefale en båtferie i den tyrkiske skjærgården?

Badefolkets drøm

På sydkysten ligger de beste strendene. Strendene passer til barnefamilier som vil ha langgrunn sandstrand, vannsportentusiastene, og de som bare vil slappe av på en solstol i vannkanten og nyte livet – her får alle sitt. Hva med å tilbringe en dag på en båt som seiler langsomt langs klipper og viker, gjøre strandhugg, bade og kose seg med deilig mat?

Vannet er klart og fint, i blant nesten blågrønt, derav navnet den turkise kysten. Pinjeskogene strekker seg nesten ned i vannkanten der badebåtene dupper og Middelhavet er på sitt mest innbydende. Dessuten har de fleste av Tyrkiareisers hotell badebasseng.

Shopping

Det er morsommere å shoppe for halve prisen! Man kan vanskelig tenke seg en ferie uten noe spesielt å ha med seg hjem. Tyrkia er shopperens paradis; moteklær, skinn og gull – alt til lavere priser enn vi er vant til. Handel og pruting er en folkesport i Tyrkia.

Strandstipen og havnen i Bodrum i Tyrkia. Blått hav og

Mat og drikke

Den som liker god og variert mat trives i Tyrkia. Det tyrkiske kjøkken er ansett som ett av de mest innflytelsesrike i verden, og ”bestemor” for mattradisjonene på Balkan, Hellas og store deler av midtøsten. Det første som faller oss inn er selvfølgelig kebab. Döner kebab er den som minner mest om den vi spiser hjemme. Men den finnes i alle varianter og består av lam med ulike slags tilbehør.

Tyrkias variant av pizza er pide, en litt mindre utgave enn vi er vant til. Meze er et slags “koldtbord” bestånde av mange småretter og er vanlig som lunsj eller forrett til middag. Anisbrennevinet raki utblandet med vann drikkes i alle tenkelige sammenhenger, gjerne til middagen eller som en kjølig forfriskning.

En aktiv ferie

Hvis du ikke bare vil slikke sol og slappe av, men også være aktiv, har du nok å velge mellom. Vannsport som paragliding, vannski, brettseiling og dykking er populært. Fra turistområdene har du tilgang til både natur og landsbygd. Og nok av action: Her finnes elver der du kan rafte om du vil ha fart og spenning, og ”familierafting” i mer komfortabel form.

Utelivets gleder

Restaurantilbudet er rikt i kebabens hjemland. Og variasjonen er stor – fra stilige restauranter med utsøkt kjøkken og service, via lokale kneiper til trendy rockekafeer. Underholdningstilbudet varierer fra heftige nattklubber til magedans – her er noe for enhver smak.

God tur!

Nedenfor ser du en del forslag på pakkereiser fra Tyrkiareiser. Klikk på «velg» så kan du endre til den datoen som passer deg best.

Tyrkiareiser – vi kan Tyrkia.

Tyrkiareiser tar deg til Tyrkia

Tyrkia     netter     Se mer
Tyrkia     netter     Se mer
Tyrkia     netter     Se mer
Tyrkia     netter     Se mer