Søk reise
Unesco Tyskland

Unesco Tyskland

Bare enestående vitnesbyrd fra menneskehetens historie gjør seg fortjent til betegnelsen «Verdensarv» i UNESCO. Mange av dem finner du i Tyskland.

Gamlebyen i Bamberg

Som senter for keiserlig og biskoppelig makt i nesten tusen år, ble Bamberg ofte referert til som Frankens Roma. Byen hviler på syv høyder omgitt av vakre landskap. Den keiserlige katedralen som dominerer sentrum, gjør Bamberg enestående – et fremragende bevart mesterstykke når det gjelder urban design i samspill med middelaldersk og barokk arkitektur.

Wartburg Slott

Enormt og imponerende med røtter langt bakover i historien. Høyt hevet over byen Eisenach ligger slottet Wartburg, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1999. En av de best bevarte, middelalderske, tyske festningene – nærmer tusen år gammel. Det er trolig Tysklands mest berømte slott og uten tvil et av de aller viktigste.

Kollegial kirke, slott og gamleby i Quedlinburg

Quedlinburg, som nyter idyllisk beliggenhet på Romanesque Route, var en viktig, kongelig og keiserlig by i middelalderen. Den historiske arkitekturen, med over 1300 bindingsverkshus, ble bygd i løpet av seks århundrer og gjør Quedlinburg til et flott eksempel på en vakker, vel bevart, middelaldersk by. Den kan også glede seg over rik «art nouveau»-arkitektur.

Speicherstadt- og Kontorhaus-distrikt med Chilehaus

Dette er røttene til den moderne, europeiske utgaven av Hamburg: De historiske Speicherstadt- og Kontorhaus-distriktene med Chilehaus er synonymer for Hamburgs vekst som globalt handelssentrum. I dag utgjør de en levende, kulturell del av byen. Etter å ha overlevd uten skader eller endringer i årenes løp, er dette historiske området blitt belønnet med verdensarvstatus av UNESCO.

Slottene Augustusburg og Falkenlust i Brühl

I Brühl, den vesle byen i Rhineland, er arkitektur, malerkunst og hagedesign ført sammen for å skape førsteklasses kunstverk. Et ypperlig eksempel på tysk rokokko-ensemble. Augustusburg-palasset og Falkelust jaktslott har, med sine barokke hager, stått på UNESCOS verdensarvliste siden 1984.

 For mer info om Tyskland, sjekk nettsiden www.germany.travel

Toppbilder:
Wartburg: ©DZT
Speicherstadt, Hamburg: ©Hamburg Tourismus GmbH, Fotograf: Photodesign Ingo Boelter
Bamberg: ©Bamberg, Tourismus & Kongress Service
Quedlinburg: ©IMG – Investitions- und Marketinggesellschaft Sachsen-Anhalt mbH, Fotograf: Michael Bader

Slott Augustburg: ©Schlösser Brühl, Fotograf: Horst Gummersbach

Sjekk flybilletter i vårt flysøk nedenfor – du endrer enkelt antall personer etter du har valgt dato og klikket på søk. Flybilletter bestilles via samarbeidspartner Solfaktor.

Finn hotell i Bamberg…
Finn hotell i Eisenach…
Finn hotel i Quedlinburg….
Finn hotell i Chilehaus….
Finn hotell i Brühl…
Finn hotell i Berlin her…
Finn hotell i Frankfurt her…
Finn hotell i Hamburg her…

Finn hotell i Munchen her…

Når det gjelder storby-pakker (fly+hotell) lenger ned, endrer du enkelt avreisested, dato, antall personer etc etter du har klikket på “SE MER”.

Storby fly+hotell fra Oslo

Berlin     netter     Se mer
Frankfurt     netter     Se mer
Hamburg     netter     Se mer
Munchen     netter     Se mer

FLYBILLETTER