Søk reise
Vinlandet Tyskland

Vinlandet Tyskland

Vindyrkings-regioner – Årgangs-landskaper

Tyske vindruer dyrkes på spesielle områder. Det varierte jordsmonnet i Tysklands 13 vinregioner produserer eksklusive viner – fra frisk Riesling til blomsterduftende Pinot Noir. Det milde klimaet resulterer i lett, fruktig vin som er typisk tysk og full av sjarm og karakter.

Mosel vinregion: Riesling på sitt beste

Elvene Mosel, Saar og Ruwer bukter seg gjennom trange kløfter i landskapene der keltere og romere begynte å dyrke druer for 2000 år siden. Mosel er den eldste vinregionen i Tyskland, den største der det dyrkes vindruer på steile skrenter: Terrasserte vinranker i stupbratte skråninger – som enten vender sør- eller sørvestover – skaper gunstig mikroklima for vinrankene. Og også for sjeldne planter og dyr. Den eksklusive rieslingen som dyrkes under slike forhold langs Mosel, Saar og Ruwer, regnes blant de fineste, hvite viner i verden takket være herlig islett av mineraler.

Hessische Bergstasse vinregion: Kvalitet, ikke kvantitet

Det var trolig romerne som introduserte vin på «strata montana», men de tidligste sporene etter vinkultur i Bergstrasse-regionen stammer fra det åttende århundre og knyttes til Lorsch keiserlige abbedi. I 1971 ble Hessische Bergstasse uavhengig vinproduserende region og er i dag den minste av de 13 som fins i Tyskland. Den består av to separate, geografiske regioner: Starkenburg sør for Darmstadt, som består av byene Alsbach, Zwingenberg, Benheim og Heppenheim. Vinøya «Oldenwald» er i området rundt Gross-Umstadt og Rossdorf.

Rheinhessen vinregion: Innovasjon på høyeste nivå

Tysklands største, vindyrkende region, Rheinhessen, er en innbydende og gjestfri region ved Rhinen. Alle blir imponert av det som oppnås i denne triangulære regionen mellom Mainz, Worms og Bingen, der en gruppe vinentusiaster med mye selvtillit, utrolig stå-på-vilje og velutviklet sans for edle viner er i sving. Travle nettverk som «Message in a bottle» eller foreninger som «Grosses Gewächs Rheinhessen», «Selection Rheinhessen», «Ercovin» og «Wein vom Roten Hang» er bevis på oppfinnsomheten som gjør Mainz og Rheinhessen til representanter for Tyskland i vin-hovedstadenes internasjonale klubb.

Frankenvin-regionen: Tradisjon med moderne vri

Franken er en enestående fusjon mellom middelalderske byer og landsbyer, naturskjønnhet og nesten Middelhavsklima – og med flere århundre-gamle tradisjoner innen vinproduksjon og  innbyggere som vet å glede seg over alt regionen har å by på. Würzburg-viner fra Franken var Johann Wolfgang von Göethes favoritt-drikk. I tillegg er Franken det beste eksemplet på en vinregion fra det 21. århundre, som med største letthet vinner internasjonale priser med sin målredttede vinproduksjon.

Start ditt eget eventyr en times reise fra flyplassen i Frankfurt am Main. Lufthansa flyr direkte fra Oslo.

For mer info om Tyskland, sjekk nettsiden www.germany.travel

Vinn headphone fra Marshall – delta i konkurranse her…

Sjekk flybilletter i vårt flysøk nedenfor – du endrer enkelt antall personer etter du har valgt dato og klikket på søk. Bestilles via vår samarbeidspartner Solfaktor.

Finn hotell i Berlin her…
Finn hotell i Frankfurt her…
Finn hotell i Hamburg her…

Finn hotell i Munchen her…

Når det gjelder storby-pakker (fly+hotell) lenger ned, endrer du enkelt avreisested, dato, antall personer etc etter du har klikket på “SE MER”.

Storby fly+hotell fra Oslo

Berlin     netter     Se mer
Frankfurt     netter     Se mer
Hamburg     netter     Se mer
Munchen     netter     Se mer

Toppbilder:
Rothenburg ob der Tauber: ©Rothenburg Tourismus Service, Fotograf: Annemieke Böttger
Moselsløyfe: ©Deutsches Weininstitut GmbH
Hessische Bergstrasse: ©Deutsches Weininstitut GmbH

Dom St. Peter i Worms: ©Tourist Information Worms

 

FLYBILLETTER