Søk reise
Sol og bad på Kanariøyene hele året

Sol og bad på Kanariøyene hele året

Hva drømmer du om å gjøre i vinter? På Kanariøyene finner du alltid et sted som passer deg! Storbyliv med kjæresten til Las Palmas på Gran Canaria? Sol- og badeferie med familien til Fuerteventura? Helseferie til Tenerife? Kultur- og matreise med venninner til Lanzarote?

Nå behøver du ikke å velge, mulighetene er uendelige og alt dette kun en 5.5 timers flytur fra Norge.

Har du lyst til å gjøre noe annet en dag eller to? Her er noen tips til hva du kan gjøre på de syv Kanariøyene.

Tips til hva du kan gjøre på de syv Kanariøyene

Man kan også kombinere et besøk til flere av Kanariøyene. Det går innenriksfly mellom øyene, men frister det med litt mer vind i håret og en båttur på Atlanterhavet, anbefales det å ta båt.

Tenerife

Vi starter turen på Tenerife. Golfinteressert? Hva med et slag golf på øyas 8 golfbaner hvor du kan perfeksjonere svingen når som helst. Eller hvalsafari? Rett ved kysten kan du se opptil 26 ulike hvalarter. Kulturinteressert? Da bør du ikke gå glipp av Teide nasjonalpark med Spanias høyeste fjelltopp og gamlebyen i La Laguna med sin kolonialarkitektur, erklært Verdensarv av UNESCO.

Gran Canaria

Og 30 min senere med fly er vi på Gran Canaria. Øya er som et minikontinent hvor du finner alt du trenger for å gjøre hver dag til noe spesielt: gylne strender og mektig natur ikke langt unna en stor by med alt du måtte ønske av fritidstilbud. Er du en badeløve? På Gran Canaria venter 60 km med strender langs den 236 km lange kystlinjen.

Fuerteventura

Neste stopp er Fuerteventura, 45 min med fly fra Gran Canaria. Fuerteventura er kjent som Kanariøyenes strandområde. Her venter mer enn 150 km med strand, hvor du kan slappe av i solen og nyte den friske havbrisen. Visste du at Fuerteventura er et paradis for windsurf og kitesurf? Psst, det mektige vulkanlandskapet og de rene stredene er også noe UNESCO har fått med seg, og de erklærte hele øya for Biosfærereservat i 2009.

Lanzarote

25 minutter senere med båt er vi på Lanzarote, også kjent som den annerledes øya. Den svarte og røde vulkanske jorden i kombinasjon med stillheten og freden som finnes her, får deg til å føle deg på en annen planet. En god måte å bli bedre kjent med øya på, er å ta turen innom vingårdene og smake på de velsmakende D.O.-merkede Malvasía-vinene.

La Palma

Turen fortsetter videre til La Palma som har fått tilnavnet «la isla bonita», «den vakre øya», på grunn av sine vakre landskap, mektige vulkaner, dype skoger, sjarmerende strender og stjernefylte netter. Liker du å ta beina fatt? På La Palma kan du velge og vrake blant 1000 km oppmerkede stier.

El Hierro

Neste stopp er El Hierro, 70 min med fly fra La Palma. Visste du at El Hierro var den første øya som ble 100 % selvforsynt med fornybar energi. Kartinteressert? Frem til 1885 var Punta de Orchilla ansett som nullmeridianen og den ble hyppig brukt i kart på 1500- og 1600-tallet. Dykkerinteressert? Da bør du utforske de 46 dykkerstedene i et unikt undervannslandskap fullt av liv og med en vulkansk geografi.

La Gomera

Vi avslutter turen på La Gomera, hvor naturen og magien spiller hovedrollen. Du kan hoppe mellom vidt forskjellige landskap og føle hvordan den frodige naturen og magien omgir deg litt etter litt. Her kan du velge og vrake blant 600 km med mystiske stier hvor du kan glemme alt rundt deg, og føle deg som et barn igjen. Liker du å plystre? Hva med å prøve Gomero-plystring? Dette var språket urinnvånerne på øya brukte, og du kan fortsatt høre folk som kommuniserer med å plystre

Priseksempler til Kanariøyene

Gran Canaria     netter     Se mer
Fuerteventura     netter     Se mer
La Palma     netter     Se mer
Lanzarote     netter     Se mer
La Gomera     netter     Se mer
Tenerife     netter     Se mer
El Hiero     netter     Se mer