Søk reise
Visit Spain urban city

Visit Spain urban city

Vet du hva Barcelona, Bilbao, Palma de Mallorca, Valencia, Madrid og Málaga har til felles? I alle disse byene finner du “det lille ekstra”. Alt fra et fantastisk kulturliv til gastronomi i ypperste klasse, kunst i noen av verdens beste museer og ikke minst gode shoppingmuligheter. Vi inviterer deg til å bli bedre kjent med dem. Les mer om disse herlige byene lengst ned.

Vinn reisegavekort til spansk storby

Delta og kanskje vinner du et reisegavekort til herlig spansk storby. Konkurransen er tilrettelagt av restplass.no og hvor Tourspain bidrar med premien til verdi av 18.000 kr og hvor du kan velge mellom herlige storbyer som Bilbao, Madrid, Malaga, Barcelona, Valencia og Palma.

 


Hotell i Barcelona  –  Hotell i Bilbao  –  Hotell i Madrid – Hotell i Malaga  –  Hotell i Palma  –  Hotell i Valencia

Reiser med fly + hotell

Barcelona     netter     Se mer
Bilbao     netter     Se mer
Madrid     netter     Se mer
Malaga     netter     Se mer
Palma     netter     Se mer
Valencia     netter     Se mer

Hvilken by vil du reise til?

Skjem deg bort i Madrid

Madrid er et shoppingparadis. Den spanske hovedstaden ligger på Europa-toppen når det kommer til shoppingmuligheter, og er et internasjonalt referansepunkt innen storbyshopping takket være den høye kvaliteten på produktene og det mangfoldige tilbudet.

Langs «den gylne mil» i Madrid kan du nyte den mest eksklusive shoppingen blant verdens største merker innen klær, interiør, smykker, antikviteter og kunstgallerier. Hva mer trenger du for å gjøre shoppingdagen perfekt?

Er du mer bohemsk og avantgarde er bydelene Malasaña, Chueca, Tribal og Salesas midt i blinken for deg. Her finner du mer alternative og innovative butikker, perfekt for deg som er på jakt etter noe ikke alle andre har.

I tillegg til å være en fantastisk shoppingby, finner du museer i verdensklasse som Prado, Thyssen-Bornemisza og Reina Sofia. Sistnevne fokuserer på spansk kontemporær kunst med verk av Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí og Juan Fris for å nevne noen. Og husk å oppleve det fantastiske utelivet i den hovedstaden med egne øyne.

husk at utelivet i den spanske hovedstaden er Utelivet er fantastisk og de hippeste stedene for å se-og-bli-sett er takterrassene på hoteller

Barcelona, et utendørsmuseum

Å rusle rundt i Barcelonas gater er synonymt med å la seg bli overrasket, hele tiden. Den rike historie- og kulturarven danner grunnlaget for en rekke kulturruter langs de langstrakte og elegante avenyene som Paseo de Gràcia og Diagonal samt bydeler som El Born, hvor du kan bli bedre kjent med byens tusen ansikter.

Byens rike historie og dynamikk har gitt Barcelona en misunnelsesverdig kulturarv, og gjort den til én av de mest elegante og kosmopolitiske byene ved Middelhavet. I Barcelona kan du oppleve hvordan den rike historiske og kunstneriske arven lever side om side med de nye kunstneriske strømningene.

Disse kulturrutene strekker seg utover gamlebyen og videre til havneområdet med sine ulike kunststiler. Her finner du alt fra havnemonumenter fra middelalderen til dokker, strender og museer som kan friste med fritidstilbud for både store og små.

I Barcelona er det alltid noe å finne på, aldri et kjedelig øyeblikk. Her er det bare å velge og vrake blant de mange aktivitetene i byens kulturkalender. Her finner du et bredt tilbud av museer, permanente og temporære utstillinger, utendørsskulpturer, musikk, teater og dans for å nevne noe.

Mathovedstaden Bilbao

Er du matinteressert? Da er Bilbao byen for deg. Den høye kvaliteten på maten her er unik, og Bilbao er en by med lange gastronomiske tradisjoner og et av de beste referansepunktene innen spansk matkunst. Visste du at flere av verdens mest anerkjente kokker kommer herfra?

Ønsker du å bli bedre kjent med det baskiske kjøkkenet, lokale produkter og ikke minst kokkenes kreativitet, anbefaler vi deg å gå fra pintxos-bar til pintxos-bar. De er fylt til randen med de populære pintxosene, miniatyr-matkunstverk, til glede for sansene. Etter å ha smakt på disse delikatessene, forstår du hvorfor lokalbefolkningen liker å «ir de pintxos», som betyr å gå fra bar til bar og smake på hvert steds delikatesser i gamlebyen, Abando og Idautxtu.

Når det gjelder urbane løsninger, så har de store arkitektur- og infrastrukturprosjektene fungert som en pådriver for byutviklingen. Guggenheim-museet, Kongresspalasset, metroen i Bilbao av Norman Foster og flyplassen av Santiago Calatrava er kun noen eksempler på den overveldende vitaliteten som kjennetegner Bilbao. En rusletur langs elven La Ría er en gyllen mulighet til å ta en nærmere titt på byens arkitektur og kjenne på byens herlige atmosfære.

Valencia, drømmenes by

Valencia kjennetegnes av lyset, månen, kruttrøyk, paella, blomster og fiestaen las Fallas…Byen kan vanskelig beskrives med ord, den må oppleves.

Valencia er en by med fokus på handel, kultur, film, teater, museer, musikk og næringsliv. Den er sentrum for internasjonal design, i tillegg til å være en av de mest aktive byene i Europa innen messe- og kongressvirksomhet. Takket være den geografiske beliggenheten, har Valencia historisk sett vært inngangsporten til Spania fra Middelhavet. Og her venter den særegne sjarmen som kjennetegner så mange av byene ved havet.

I tillegg til de mange severdighetene som har kjennetegnet byen opp gjennom historien, må vi legge til den unike Kunst- og Vitenskapsbyen. Denne fremstår som et stort fritidssenter med fokus på vitenskap og kultur og er faktisk det største av sitt slag i Europa. Ta gjerne også turen innom museet Príncipe Felipe, som fokuserer på vitenskap, teknologi og miljø, og som er sterkt knyttet til kulturen.

Kom til Valencia og opplev med egne øyne hvordan århundregamle tradisjoner lever side om side med det moderne!

Málaga, den historiske og kosmopolitiske byen

Málaga, som regnes som Solkystens hovedstad, er en av Spanias eldste byer og den har vært vitne til menneskets og middelhavskulturens opprinnelse.

Med sine totalt 36 museer, de fleste av dem i gamlebyen, er Málaga en av de byene i Spania med størst museumstilbud. Kort sagt, en fantastisk museumsby av internasjonal kaliber. Dette kombinert med spennende restauranter, butikker og andre kulturtilbud gjør at du ikke kommer til å kjede deg et eneste øyeblikk.

Det er ikke rart Málaga er en kunstby med utstillinger av alt fra glasskunst til klassiske biler, moderne utstillinger og kubismen. Pablo Picasso ble jo tross alt født her!

 Lidenskap for Palma de Mallorca

Palma de Mallorca gjør det lett å falle for middelhavskulturen, og alle som forbinder Palma de Mallorca utelukkende med sol & badeferie får seg en positiv overrtaskelse. Dette urbane reisemålet, som er en del av øygruppen Balearene, deler gjerne med deg sine emblematiske byggverk som Rådhuset, katedralen, La Lonja og Almudaina-palasset og de arabiske badene.

En annen måte å bli bedre kjent med denne byen på, er å rusle rundt i dens gater, kjenne på stemningen, sjekke ut vindusutstillingene, og selvfølgelig kjøpe med seg en ting eller to.

På Palma de Mallorca kan du bli bedre kjent med de typiske lokale produktene som produseres på Mallorca. Alt fra produkter som bygger på gamle tradisjons- og håndverksmetoder til moderne produkter og merker, som er internasjonalt kjent for sin kvalitet og design.

Her venter også flotte handleområder som Plaza Weyler, gaten Unió, Plaza Joan Carles I og avenyen Jaume III. Ta den tiden du trenger, gå i ditt eget tempo, slapp av mens du går fra butikk til butikk og unn deg gjerne et pust i bakken på en av utendørsterrassene mens du observerer det yrende folkelivet.

Flybilletter bestilles via samarbeidspartner Solfaktor