Italia - utenfor chartersonen

Italia - utenfor chartersonen

Publisert: 2024-06-17 - Oppdatert: 2024-06-17

– innenfor allfarvei

Vakre, langstrakte og varierte Italia er høyt elsket og stadig snakket om, og – mindre besøkt enn reisemålene i f.eks. Spania, Hellas og Tyrkia.

Det er i det hele tatt svært lite som minner om «charter-feber» i Italia. Heldigvis er det fortsatt enkelt å reise til flere av de vakre italienske kystbyene – hvor ferielivet kan nytes i fulle drag. Gjerne med en ørliten, sofistikert twist.

De beste tilbudene på pakkereiser til kystbyer i Italia

Positano er kanskje den aller vakreste av byene på Amalfikysten.
Positano er kanskje den aller vakreste av byene på Amalfikysten.

Amalfikysten

– med direktefly til Napoli

Amalfikysten er uten tvil en av de vakreste kyststrekningene i verden. Ja, det stemmer – I VERDEN. På godt og ondt. På ondt fordi det kommer folk hit fra absolutt hele verden, og plassen er ikke SÅ stor…

Unngår du de to første ukene i august, er du lur. Ellers er det bare å nyte livet og holde instagram-profilen oppdatert. Vakrere feriebilder kommer du neppe til å ta noen andre steder.

P.S. Det går flere båter daglig til både Ischia og Capri, om øylivet skulle friste enda mer.

De beste tilbudene på pakkereiser til Amalfikysten

Sardinia har vakre badebukter med hvit sand og lyseblått, gjennomsiktig hav.
Sardinia har vakre badebukter med hvit sand og lyseblått, gjennomsiktig hav.

Sardinia

– direktefly i juni, juli og august

Du har kanskje hørt om Costa Smeralda? Området ligger nordøst på Sardinia og er lekeplass for jetset-millionærer á la Ronaldo og arabiske oljesjeiker.

Heldigvis er Sardinia veldig mye mer enn Costa Smeralda. Kysten er hele 2000 km lang, med blendende hvite strender og gjennomsiktig, lyseblått badevann. Sjarmerende badebyer og lokale landsbyer er det også nok av.

De beste tilbudene på pakkereiser til Sardinia

Cefalu er bare en av mange hyggelige byer på Sicilia
Cefalu er bare en av mange hyggelige byer på Sicilia

Sicilia

– med direktefly til Catania 
– eller med mellomlanding til Palermo

Sicilia er umulig å oppdage på bare en ferie. Men en ferie er en fin start, og har du først vært her er det store sjanser for at du kommer tilbake. 

Det ligger vakre byer over hele øya, og herlige badebyer langs store deler av kysten. Som f.eks. Siracusa eller Cefalu. Eller hva med å bo i Taormina med utsikt mot vulkanen Etna? Så kan du trimme bort den ekstra gelatto’en på vei ned mot Isola Bella for å bade i Middelhavet…

De beste tilbudene på pakkereiser til Sicilia