Bilde av Moskva

Moskva

Moskva er en kontrastfull by hvor de gamle historiske bygninger ligger vegg i vegg med det moderne. Det er mye spennende å oppleve. Moskva er byen som aldri sover.

Utelivet i Moskva er bra, det er flere klubber og barer hvor du kan ta kose deg til de sene nattetimer. Dersom du skulle være mer i det kulturelle hjørne på din tur i Moskva, så anbefales en tur på ballet eller konsert. Moskva har det meste.

Bruk gjerne tiden på å se hva flotte Moskva kan by. Du bør ta turen til Den Røde Plass i Moskva. Den er kjent fra Sovjetunionens militærparader. I dagens Moskva arrangeres det friluftskonserter og konserter med store internasjonale artister på Den Røde Plass.

Moskva har et veldig spennende museum som du bør besøke, spesielt om du er musikkinteressert. Glinka Museumet i Moskva forteller om musikk kultur. På dette museet i Moskva finnes en kolleksjon av musikalske instrumenter fra hele verden, mange du sikkert aldri før har sett også.

Gorky Parken i Moskva går nesten 3 km langs elven. Det er Moskvas fornøyelsespark. I denne parken kan Moskva by på flere karuseller og aktiviteter for de små. Er du i Moskva på vinteren finner du ut at dette er et perfekt sted å gå på skøyter, det er også en fasinerende is skulptur konkurranse her vinterstid i Moskva.

Moskva kan i dag måle seg med andre verdensmetropoler når det gjelder utvalget av restauranter, barer, nattklubber og butikker. De gamle bygningene og kirkene i Moskva står i sterk kontrast til den nye moderne delen. Moskva preges av mange ny rike mennesker.

Dersom du er glad i shopping kan du gjerne ta turen til et stort varehus i Moskva: GUM. Her finner du flere hundre butikker under samme tak, som kan være et bra sted å shoppe om du er i Moskva vinterstid. Men også i Moskvas gater ligger mange spennende butikker. Vareutvalget i Moskva er i dag på høyde med vesten, men ikke forvent at prisene er spesielt lave. Du bør også lete litt ekstra for å finne rimelige hotell i Moskva.

Det er eksotisk å reise til Moskva sommer som vinter. Vintrene er meget kalde, og innbyggerne i Moskva holder seg varm med pels og vodka. På sommeren derimot, kan det blir godt og varmt.

Søk etter reiser til Moskva

Wikipedia-artikler

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Moskva

Kalender DagDag NattNatt BadBad
januar -7°C -14°C
februar -6°C -14°C
mars 0°C -9°C
april 9°C 0°C
mai 17°C 6°C
juni 22°C 10°C
juli 24°C 13°C
august 22°C 11°C
september 16°C 6°C
oktober 8°C 1°C
november 0°C -5°C
desember -5°C -10°C

Prognose for Moskva

Kart

Moscow

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa