Bilde av Amsterdam

Amsterdam

Sjarmerende Amsterdam med sine karakteristiske smale, skeive hus og alle kanalene er kun noen timer unna med fly. Amsterdam er ofte referert til som en av de mest fargerike byer i hele verden. Her finnes det mange kjente turistattraksjoner, fin arkitektur, berømte museum, hyggelige puber og brune kafeer, god mat og hyggelige mennesker.

Byen er en smeltedigel hvor mange folkeslag og religioner er representert. Det berømte blomstermarkedet er verdt et besøk, og er kanskje mest kjent for alle de flotte tulipanene. En båt sightseeing langs kanalene er en opplevelse som er vel verdt å få med seg. Ved Dam Square som ligger noen hundre meter unna sentralstasjonen ligger Amsterdams perle: det kongelig slott.

Amsterdam har en liberal holdning til hasj og marihuana og har egne coffee shops hvor dette kjøpes. Red light distriktet har blitt en stor turistattraksjon hvor lettekledde damer står oppstilt i vinduer, vegg i vegg med barer, restauranter og coffee shops. Amsterdam blir gjerne omtalt som de brune kafeers by og har mange gamle skjenkesteder som er opptil flere hundre år gamle. Når det gjelder fornøyelser, uteliv og hygge kan Amsterdam tilby det meste når det gjelder restauranter, kafeer, puber, barer og natteliv. Rembrandtplein og Leidseplein er to kjente og livlige fornøyelsesområder i Amsterdam som er populære både for de fastboende og alle tilreisende.

Shopping i Amsterdam er en ren fornøyelse og her er det et stort utvalg når det gjelder sko, skinn og klær. Den mest kjente og lengste handlegaten i byen er Kalverstrat og for den som ønsker eksklusiv shopping med alle de kjente designermerkene kan P.C. Hoofstrat være spennende.

Søk etter reiser til Amsterdam

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Amsterdam:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 5°C 0°C 7°C
Februar 6°C 0°C 7°C
Mars 9°C 2°C 7°C
April 12°C 4°C 10°C
Mai 17°C 8°C 13°C
Juni 19°C 10°C 16°C
Juli 21°C 12°C 17°C
August 22°C 12°C 19°C
September 18°C 10°C 19°C
Oktober 14°C 7°C 16°C
November 9°C 4°C 14°C
Desember 6°C 2°C 10°C

Prognose for Amsterdam:

Andre reisemål