Den berømte strandpromenaden i Nice, Promenade des Angles

Den berømte strandpromenaden i Nice, Promenade des Angles

Nice

Nice er hovedstaden og den største byen på Franske riviera. Det er en levende syd-fransk by med flott strand og en 8 kilometer lang strandpromenade.

Det er et sentrum for kultur, mat, shopping og uteliv. Her er gallerier, markeder, delikatessebutikker og en levende, svært sjarmerende gamleby. Og med Nice som utgangspunkt er det lett å ta seg rundt til de nærliggende byene langs rivieraen enten med tåg, lokalbuss eller leiebil.

Verdensberømt strandpromenade

Promenade des Anglais kalles ofte for for "La Prom" av innbyggerne i Nice. Det er den 8 kilometer lange strandpromenaden hvor folk spaserer, jogger, sykler eller går på rulleskøyter mens åpne biler cruiser langs den palmekledte gaten. Fotgjengerne slår seg gjerne ned på en av de mange benkene for å nyte utsikten over stranden, bukten og de mange yachter og cruiseskip som seiler ute på det turkisblå havet. Flere steder langs strandenpromenaden ser man skilt til diverse strandklubber hvor Beau Rivage er den mest kjente og HI Beach kanskje er den mest trendy, selv om det siste som kjent skifter fort.

Gamlebyen

Det eldste strøket av Nice er et svært sjarmerende sted å utforske til fots. Her er det livlig stemning blandt fortauskaféer, butikker og restauranter samtidig som stemningen er både lun og sjarmerende. Her er det smale gater og hus i gult og rødt med grønne vinduslemmer. Her henger klesvasken til tørk utenfor vinduer og mellom gater og det er ikke rart om du plutselig skulle tenke på en scene eller to i Disney-filmen Lady og landstrykeren. Er du tidlig oppe kan det være svært hyggelig å stikke innom markedet Cours Saleya, om ikke for å handle så hvertfall for å ta en titt.

Uteliv, mat og drikke

Nice har restauranter for enhver smak og enhver lommebok. Her er mange svært gode sjømatrestauranter og ofte vil du merke at mange retter serveres á la Provencale som betyr at retten inneholder tomater eller tomatsaus og er krydret med urter og hvitløk. Andre steder er er de franske rettene påvirket av det italienske kjøkkenet noe som sikkert skyldes at Italia kun ligger tre mil unna. Utelivet i Nice er svært variert og nesten uansett hva du er interessert i vil du kunne finne en festival, bar eller nattklubb som passer for deg. Diskotekene åpner gjerne i 23-24 tiden og holder åpent til solen står opp. 

Shopping

Nice er et shoppingparadis. Er du interessert i eksklusive motebutikker vil du finne de fleste av dem her. Det finnes også billige kjedebutikker, små uavhengige butikker og markeder. Dette er også stedet for å handle god olivenolje, spennende krydder og antikviteter av alle slag. Mange av butikken ligger rundt gaten Avenue Jean Médicin.

Utflukter

Det er svært enkelt å dra på utflukt fra Nice både med tåg, buss eller leiebil. Avstandene er korte langs rivieraen og de  mer eller mindre eksklusive byene ligger og venter som små perler på en snor. Det er kort avstand til både Cannes, Saint-Tropez, Antibes og Monaco som alle kan besøkes på en dagstur fra Nice.

Søk etter reiser til Nice

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Nice:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 13°C 5°C 14°C
Februar 13°C 6°C 13°C
Mars 15°C 8°C 14°C
April 16°C 10°C 15°C
Mai 20°C 14°C 19°C
Juni 24°C 17°C 23°C
Juli 27°C 20°C 24°C
August 27°C 20°C 25°C
September 24°C 17°C 23°C
Oktober 21°C 13°C 21°C
November 16°C 9°C 18°C
Desember 14°C 6°C 16°C

Prognose for Nice:

Andre reisemål