Algarve

Algarve-kysten er der Spania møter Portugal lengst sør. Vi er vest for Gibraltar, så vannet kan ofte være litt kaldere enn i Middelhavet. Men til gjengjeld finner du vakker natur, endeløse brede og finkornede sandstrender, og de fleste er barnevennlige. Dramatiske og skarpe fjellformasjoner forekommer også. Og her finner du det gode portugisiske kjøkkenet og mange spennende vinopplevelser. Og en solrik sesong som strekker seg langt utover høsten.

De fleste som drar hit flyr til Faro. En fin liten storby med et vakkert historisk sentrum. Et godt tips er å leie en bil for å være litt mer fleksibel i løpet av ferien. Her er litt kortfattet info  om noen av Algarve-kystens mest berømte feriesteder: Alvor ligger helt vest og er et relativt rolig feriested med vakre strender. Praia da Rocha er et fascinerende feriested med imponerende strender og klipper. Det er også mange barer og restauranter her, og i Praia da Rocha er det også en fin promenade.

Lagos er en fin blanding mellom det nye og gamle Portugal. Hyggelige strender, fin marina og mange deilige restauranter. Lagos var Portugals sentrum for for sjøfart på den tiden da landet var en stormakt og koloniserte mange land. Albuferira er sannsynligvis kystens mest ungdommelige destinasjon. Her finner du gaten «The Strip», men også fine gater med hvitkalkede hus. Vilamoura er en klassisk destinasjon med fin marina der dyre yachter ligger side om side. Her finnes også noen av de beste golfbanene på kysten.

Algarve har mange golfbaner, og det er et bredt utvalg av vann- og strandaktiviteter du kan være med på.

Hvem passar dette reisemålet for?

Algarve er hovedsakelig et reisemål for voksne, eller for familier med litt større barn. Det er ikke så mange muligheter for å bo på store hotell med mange fasiliteter, og all-inclusive-hoteller er relativt lite av. Algarve har lenge vært en destinasjon for folk som vil spille golf, eller nyte den varme og behagelige høsten.

Når er det best å reise hit?

Vintern fra desember til mars byr på opptil 15 grader, ofta med en del vind og regn. Våren i april og mai kan gi opptil 23-24 grader, og sommeren er naturligtvis varm men ikke riktigt så varm som feks Costa del Sol. Høsten byr på fint vær og selv i november kan det være opptil 20 grader.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Algarve
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 16°C 8°C
februar 17°C 8°C
mars 19°C 10°C
april 20°C 11°C
mai 22°C 14°C
juni 26°C 17°C
juli 28°C 18°C
august 28°C 18°C
september 26°C 17°C
oktober 23°C 15°C
november 19°C 11°C
desember 17°C 9°C
Prognose for Algarve