Amsterdam

Amsterdam er kanaler, broer, husbåter, kafeer og sykler - der nåtiden møter fortiden i en herlig kontrast. Det fins utallige smug og trange gater som munner ut i små torg mellom de mange kanalene.

Med alle kanalene, unik arkitektur, verdenskjente museum og historiske severdigheter er Amsterdam blant de vakreste byene i Europa. I tillegg er byen et shoppingparadis, både med store kjente kjøpesentrene og mange små gater med butikker og markeder.

Hovedattraksjonen i Amsterdam er de mange museer. Rijksmuseum, van Gogh museumet, og Stedelijk museum er velkjent for mange, men det er mye mer. Amsterdam har over femti museum som tiltrekker millioner av besøkende vært år. Av andre severdigheter kan vi nevne Rembrandt Huis, Anne Frank Huis og ved Damm ligger det kongelige slott. Red light district er også en stor turistattraksjon og ligger i hjertet av den eldste delen av Amsterdam.

En tur innom Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i Amsterdam hører gjerne med når man besøker byen. Denne samlingen med flytende boder har vært å finne på Singel-kanalen siden 1862 og er det eneste gjenværende blomstermarkedet av sitt slag i Nederland. Her kan man handle friske tulipaner, frø som kan plantes hjemme eller nederlandske suvenirer. Med alle kanalene i er det vel verdt å få med seg et kanalcruise. Amsterdam tar seg best ut fra vannet og det er en fin måte å oppleve unik arkitektur, Amsterdams historiske herskapshus, det smaleste huset i byen og alle de flotte broene.

Lokalbefolkningen inntar gjerne sin kaffe, øl, eller te på en kafé. Kaféene deles opp i brune og hvite, der de brune er mer genuine møteplasser der man tar en øl og spiller biljard, og de hvite er mer moderne, men samme tilbud som de brune. Amsterdam har et stort utvalg  restauranter fra alle verdenshjørner, alt fra det lokale kjøkken og er også kjent for mange bra indonesiske restauranter.

Du kan fly direkte til Amsterdam fra flere norske byer, og fra Gardermoen er det mange daglige avganger. Fra Schiphol flyplass til sentrum er det ca 14 km og man kommer seg enkelt inn til sentrum med tog eller taxi.

 

Hvem passer dette reisemålet for?

Med så mange spennende tilbud og aktiviteter finnes det noe for alle i Amsterdam, uansett om man søker museer, sport, kultur, shopping, fornøyelser eller gourmet opplevelser. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre, det gjelder særlig om du reiser med barn. Denne byen passer godt enten det er kjærester, familien eller vennegjengen som er på tur.

Når er det best å reise hit?

Amsterdam kan besøkes hele året, men vær og temperatur varierer en del etter hvilken årstid det er. Det er fint å reise til hit om våren når tulipanene blomster, uteservering og fortauskafeer starter opp for fullt. Midt på sommeren kan det være veldig varmt, det høysesong for besøkende og ofte er det  vanskelig å få tak i hotell med sentral beliggenhet. Høsten er en fin tid å reise til Amsterdam på. Det er sjelden snø og mange minusgrader om vinteren men det kan være både regn, vind og tåke.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Amsterdam
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 5°C 0°C 7°C
Feb 6°C 0°C 7°C
Mar 9°C 2°C 7°C
Apr 12°C 4°C 10°C
Mai 17°C 8°C 13°C
Jun 19°C 10°C 16°C
Jul 21°C 12°C 17°C
Aug 22°C 12°C 19°C
Sep 18°C 10°C 19°C
Okt 14°C 7°C 16°C
Nov 9°C 4°C 14°C
Des 6°C 2°C 10°C
Prognose for Amsterdam