Antalya

Antalya er den sørlige hovedstaden i Tyrkia med over en million innbyggere. Her får du tyrkisk storbypuls med en hyggelig marina, fantastisk shopping og faktisk er det noen strender som er nogenlunde nær byen. Fra Antalya er det ikke langt å reise til Kemer, Side, Belek og Alanya hvis du vil kombinere storby med en mer avslappet strandferie.

Antalya er ikke en by der mange turister velger å tilbringe en hel uke, men noen dager her er en hyggelig opplevelse. Byen har noen virkelig bra luksushoteller, men mange turister bestiller et rom nede ved den gamle havnen der det er mange trivelige småhoteller og boutiquehoteller. Bruk et par dager på å utforske denne metropolen hvor de moderne fastfood-stedene ligger side om side med Romerrikets ruiner, tyrkiske bad, frisører og kafeer.

Byen er delt inn i fem mindre distrikter. Den gamle bydelen Kaleici har et livlig sentrum, og det er mange gode shoppingmuligheter. Det er også i dette nabolaget du vil finne mange hoteller, restauranter, barer, klubber og kafeer. Selv om byen er modernisert, er mange karakteristiske spor bevart fra de forskjellige tidene byen har vært gjennom.

Antalya har tre strender: Memerli, Konyaalti och Lara Beach. Den stranden som ligger nærmest byen er Memerli, men Lara Beach, som ligger en halvtimme øst for byen er nok den beste. Den er dessuten en av Tyrkias lengste sandstrender. Litt lenger øst for Lara ligger området Düden og de berømte vannfallene, det øvre og det nedre. Besøk gjerne begge to men ikke glem at på slutten av sommeren kan det ære sparsomt med vann.

Hvem passer dette reisemål for?

Antalya passar for deg som vil oppleve en tyrkisk storby med mye deilig mat og drikke, shopping, kanskje et frisørbesøk eller prøve et tyrisk bad (hamam). Antalya kan være hektisk men i den gamle bykjernen er det litt roligere. Antalya er ikke barnefamilienes første valg.

Når er det best å reise hit?

Fra november til mars er det ikke mange turister og det kan vare kjølig og blåse litt. I april kommer våren og i mai kan det være like varmt som på en fin norsk sommerdag. Sommeren er veldig varm og ofte fuktig. Høsten kan være en bra årstid å reise til Antalya.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Club Hotel Falcon ★★★ 7n 2 376,-
Dogan Hotel ★★★★ 7n 2 584,-
Elegance East Hotel - Boutique Class ★★★★ 7n 2 687,-
Akra-V Hotel ★★★★ 7n 3 047,-
Tuvana Hotel ★★★★ 7n 3 151,-
Sea Life Family Resort Hotel ★★★★★ 7n 3 165,-
Ramada Plaza ★★★★★ 7n 3 198,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Antalya
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 6°C 18°C
februar 15°C 6°C 17°C
mars 18°C 8°C 18°C
april 21°C 11°C 18°C
mai 25°C 15°C 22°C
juni 30°C 19°C 26°C
juli 34°C 22°C 29°C
august 34°C 22°C 29°C
september 31°C 19°C 28°C
oktober 26°C 15°C 26°C
november 21°C 11°C 22°C
desember 16°C 8°C 19°C
Prognose for Antalya