Archangelos

På østkysten av Rhodos ligger den maleriske småbyen Archangelos. Dette en av de største byene på øya og ligger ca 160 meter over havet i et fruktbart område med sitrus- og oliventrær. Her finner du flotte strender og et yrende liv i gatene med butikker, barer, kafeer, spisesteder og spillehaller.

På østkysten av Rhodos ligger den maleriske småbyen Archangelos.

Dette en av de største byene på øya med rundt 5500 innbyggere og ble historisk sett bygget for å beskytte sine innbyggere mot pirater som kom sjøveien for å plyndre den rikeste delen av øya.

Småbyen ligger ca 160 meter over havet i et fruktbart område med sitrus- og oliventrær. I det øyeblikket du kommer inn i Archangelos fornemmer du en følelse av storbyliv i miniatyr med butikker, barer, kafeer, spisesteder og spillehaller.

Innbyggerene her er stolte av sine tradisjoner, noe som gjenspeiler seg i deres gjestfrihet og ikke minst i deres håndverkstradisjoner. Her finner du gårdsrom hvor det blir stekt brød i steinovner og du kan kjøpe med deg håndvevde tekstiler og tepper fra teppehandlere. I sentrum ligger Arcangel Michael Ortodokse Kirke med sitt berømte klokketårn, blant de mange historiske byggverkene i området.

Langs hele kystlinjen utenfor Archangelos ligger sandstrendene på rekke og rad. Tsambika-bukten ligger ved klosteret St.Virgin Mary og er et nydelig sted for avslapping og badeliv. Langs en svingete og landlig vei ned fra Archangelos, kommer du til Stegna-bukten med et typisk gresk tavernaliv. Både Haraki med oltidsborgen ruvende over seg, og Agathi-stranden er vel verd et besøk.

I området finner du små landsbyer omkranset av store sitrus-, mandel- og olivenlunder og i den nordlige delen av regionen kan du besøke Epta Piges (Seven Springs). Det er et svalt skogsområde med sju naturlige vannkilder som munner ut i en vakker liten innsjø.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Dimitra Hotel ★★ 7n 3 498,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Archangelos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 9°C 19°C
februar 15°C 9°C 17°C
mars 17°C 10°C 17°C
april 20°C 13°C 18°C
mai 24°C 16°C 21°C
juni 28°C 20°C 24°C
juli 30°C 22°C 27°C
august 31°C 23°C 28°C
september 28°C 20°C 27°C
oktober 24°C 17°C 25°C
november 20°C 13°C 22°C
desember 17°C 10°C 20°C
Prognose for Archangelos