Ayia Napa

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav. Her kan du være med alle typer vannaktiviteter, spille golf, besøke den kjempestore vannparken og være med på båtturer.

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav.

Helt i øst på den sørlige delen av Kypros ligger Ayia Napa. Feriestedet er kanskje kjent for de fleste som et gigantisk fornøyelsessted. Men, Ayia Napa er så mye mer enn det.

Selve småbyen er bygget opp rundt klosteret fra 1500-tallet som ble tilegnet jomfru Maria. Dette klosteret finner du midt i byen og hvert år i september holder de en stor kulturfestivaler her.

Drar du 4 km østover finner du blant annet lekre sjøgrotter. Den beste måte å komme hit på er å bli med en av båtene fra byen. Det arrangeres også dykkerturer hit. Mellom Ayia Napa og Figtreebay ligger Cavo Greco. Det er en liten fjelltopp som lett bestiger via de fine turløypene som går opp til toppen.

Ayia Napa har fantastiske strender som strekker seg ut i et turkisblått hav. Ved foten av Cavo Greco er vannet så klart at det har en sikt ned til 15 meters dyp. Alle strendene langs denne kystlinjen har EU`s blått flagg merke.

Fornøyelseslivet i Ayia Napa er stort. Her kan du være med alle typer vannaktiviteter, spille golf, besøke den kjempestore vannparken og være med på båtturer.

I sentrum er det mange butikker med et variert tilbud. Om du vil ta deg en tur til noen av de nærliggende byene, så er det greit å leie moped eller bil. Bare vær obs på at det er venstretrafikk. Det finnes også et godt fungerende bussnett.

 

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Ayia Napa
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 16°C 7°C 18°C
Feb 17°C 7°C 17°C
Mar 19°C 8°C 18°C
Apr 22°C 11°C 19°C
Mai 27°C 15°C 22°C
Jun 31°C 19°C 25°C
Jul 33°C 22°C 28°C
Aug 34°C 22°C 29°C
Sep 31°C 20°C 28°C
Okt 27°C 16°C 26°C
Nov 23°C 12°C 23°C
Des 18°C 9°C 20°C
Prognose for Ayia Napa