Bloomsbury

Bloomsbury er et sentralt område av London. Her du blant annet British Museum, universitetsbiblioteket samt kunstgallerier, utdanningsinstitusjoner ligger side om side med nydelige parker og travle handlesentre.

Bloomsbury er et sentralt område av London

Her ligger kunstgallerier, utdanningsinstitusjoner side om side med nydelige parker og travle handlesentre. Allikevel blir Bloomsbury betegnet som fredfult og gåvennlig.

Nesten annet hvert hus i Bloomsbury har en minneplakett over en av verdens berømte personer. Her satt Carl Marx og forfattet på sitt kommunistiske manifest, Virginia Wolf skrev sin berømte roman her og dette var også stedet hvor Charles Darwin funderte og studerte over sine naturteorier.

Bloomsbury er et område i Camden, og har navnet etter William de Blemund som kjøpte dette landområdet i 1201. I dag finner du blant annet British Museum, universitetsbiblioteket, og den gamle tradisjonelle teaterskolen RADA i området.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Bloomsbury
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 8°C 4°C 9°C
februar 8°C 3°C 9°C
mars 11°C 5°C 8°C
april 14°C 6°C 10°C
mai 17°C 9°C 12°C
juni 20°C 12°C 14°C
juli 23°C 15°C 16°C
august 22°C 15°C 17°C
september 19°C 12°C 18°C
oktober 15°C 10°C 16°C
november 11°C 6°C 15°C
desember 9°C 5°C 12°C
Prognose for Bloomsbury