bodrumby

Byen Bodrum er et mekka for shopping, kulturopplevelser og historiske steder, lange dager på stranden og topp uteliv. Bli med på vindsurfing, dykking, eller en båttur i Egeerhavet. Prisnivået i Tyrkia er fremdeles lavt.

Bodrum er et mekka for shopping, kulturopplevelser, avslappet strandliv og topp uteliv

I likhet med provinsen heter provinshovedstaden også Bodrum, og har ca 30.000 innbyggere. Hovednæringsveiene i dag er fiske, båtbygging, jordbruk, håndverk og den stadig økende turistindustrien.

Byen er sammensatt av det gamle og det nye, og bare en kort tur opp fra havna finner du mausoleet med Myndos-porten. Denne gamle byporten ble bygget under regjeringstiden til kong Mausolus og var åstedet for de blodigste kampene under beleiringen av Alexander den store. På åssiden bak byen står festningen som i dag er gjort om til et historisk museum. Her finner du også museet for undervansarkeologi som ble kåret til årets europeiske museum i 1995. Det gamle amfiteateret som ble bygget av kong Mausolos, er i dag restaurert, og i hele sommersesongen blir det blant annet holdt konserter her. Grip sjansen om du får den! Det er en minnerik opplevelse med en unik utsikt over byen.

Veien fra borgen ned til byen går gjennom trange og smale handlegater. Her selges det meste, og alt kan prutes på. Tyrkiske håndverkstradisjoner vises fram i et mylder av tepper og tekstiler, smykker av sølv og gull, ornamenterte kobber- og tinngjenstander. Er du glad i å handle må du unne deg noen timer i dette eldoradoet. Det lokale markedet i byen er også en liten perle for shoppere.

I kontrast til det historiske og kulturelle i Bodrum, kan du oppleve et urbant uteliv det virkelig svinger av. Den østre delen av byen har et mangfold av barer og nattklubber som holder åpent til dagen gryr.

Uansett hvor lang ferien din er, vil du aldri kjede deg i Bodrum. Til det er tilbudet av aktiviteter for stort. Du kan bli med på vindsurfing, dykking, båttur i Egeerhavet, seiltur med de tradisjonelle trebåtene eller bilturer til historiske steder. Like ved bussterminalen i byen finner du et Hamam, det vil si tyrkisk bad. Her kan du la kroppen føle velvære etter en lang dag med hektisk aktivitet.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Istankoy Bodrum Hotel ★★★ 9n 9 268,-
Manastir ★★★★ 9n 9 345,-
Costa Maya Bodrum ★★★ 9n 9 847,-
Costa Bitezhan ★★★ 9n 10 199,-
Moonshine Hotel & Suites ★★★ 9n 11 461,-
Grand Yazıcı Hotel Bodrum ★★★★★ 9n 12 092,-
Elvino Hotel and Suites ★★★★ 9n 12 425,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Bodrum
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 10°C 2°C 18°C
februar 11°C 2°C 17°C
mars 14°C 4°C 17°C
april 18°C 7°C 17°C
mai 24°C 11°C 20°C
juni 29°C 16°C 23°C
juli 33°C 19°C 25°C
august 33°C 19°C 26°C
september 29°C 15°C 25°C
oktober 23°C 10°C 23°C
november 16°C 6°C 20°C
desember 11°C 3°C 19°C
Prognose for Bodrum