Bodrumområdet

Bodrum er er vakker kontrastfull halvøy. Her veksler det mellom historiske byer og plasser, kunstneriske kvarter og dagens moderne jetset-liv. Et stort antall småbyer ligger tett langs kysten og asurblått hav skyller inn over nydelige strender.

Hele den tyrkiske kystlinjen langs Egeerhavet er dominert av et frodig jordbruksområde hvor det dyrkes alt fra grønnsaker til eksotiske frukter. Asurblått hav skyller inn over nydelige strender og bak det vakre landskapet stiger høydedragene opp, ikledd maleriske pinjetrær.

Provinsen Bodrum ble kalt Halicarnassus av Caria i historisk tid og har et utall av historiske steder, deriblant ett av verdens sju underverk, Mausolus Mausoleum, pluss 7 av kirkene og slottene tilhørende ridderne av St John ordenen. Bodrum har et historisk sus over seg, og ulike sivilisasjoner har satt spor sitt her gjennom tusener av år.

Halvøya har i dag et stort antall småbyer som ligger tett langs kysten. Et offentlig rutenett av minibusser trafikkerer hele området gjør det lett å komme seg fra sted til sted . Dessuten er båt- og fergetrafikken ut til en av de mange småøyene godt utbygd. Blant annet kan du bli med på en båttur over til den greske øya Kos som ligger nært opp til Bodrumhalvøya

Bodrum er er vakker kontrastfull halvøy. Her veksler det mellom historiske byer og plasser, kunstneriske kvarter og dagens moderne jetset-liv. I dagens reiseguider beskrives denne halvøya som Tyrkias Riviera.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Bodrum ★★★ 7n 4 362,-
Gümbet ★★★★ 7n 5 199,-
Torba ★★★★ 7n 5 682,-
Bitez ★★★★★ 7n 5 836,-
Turgutreis ★★★★★ 7n 8 810,-
Gündoğan ★★★★★ 9n 21 265,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Bodrum-området
kalender DagDag NattNatt BadBad