Cancun

Cancún er en kystby på Yucatan-halvøya i Mexico som grenser til det karibiske hav. Her finner du eldgamle ruiner og paradisaktige strender på et trygt og veletablert område.

Drømmestrender, kulturarv og herlig klima i Cancun

Cancún er en kystby på Yucatan-halvøya i Mexico som grenser til det karibiske hav. Cancún ble etablert på 60-tallet av myndighetene, som en turistdestinasjon på grunn av sin beliggenhet midt imellom eldgamle ruiner og paradisaktige strender. Dette er nå et trygt og veletablert område med en internasjonal atmosfære og er i dag den mest besøkte destinasjonen i Mexico.

Cancún er også utgangspunktet for reiser til Cozumel, en eksotisk øy utenfor kysten, omtrent 4 mil sør for flyplassen, utenfor Playa del Carmen.

Når man først er i Cancún er det et must å besøke noen av de verdenskjente

Mayaruinene som finnes der. Flere av ruinene og pyramidene er oppført på UNESCO sin verdensarvliste og er like imponerende som pyramidene man finner andre steder i verden.

Strendene i Cancún er akkurat slik man drømmer om. Turkist vann som slår innover milevis med kritthvite strender. Og det er like vakkert under havoverflaten. Her finnes blant annet verdens nest lengste korallrev, så dette er en veldig anerkjent destinasjon for dykking.

Sentrum i Cancún er konsentrert rundt et mindre område, med utallige restauranter, barer og nattklubber. Shoppingutvalget er bra, med mange merkebutikker såvel som utsalg med lokale håndverk og matvarer.

Ingen vaksiner er påkrevd for reise til Mexico, men det anbefales å rådføre seg med egen lege, særlig hvis man skal

bevege seg utenfor turistområdene.

Tidsforskjell -7 timer

Tips på aktiviteter man kan gjøre i Cancún:

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Cancún
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 28°C 18°C 26°C
Feb 29°C 18°C 26°C
Mar 30°C 20°C 26°C
Apr 32°C 21°C 27°C
Mai 32°C 22°C 28°C
Jun 32°C 23°C 29°C
Jul 33°C 23°C 29°C
Aug 33°C 23°C 30°C
Sep 32°C 23°C 30°C
Okt 31°C 22°C 29°C
Nov 29°C 20°C 28°C
Des 28°C 19°C 27°C
Prognose for Cancún