Dubai

Dubai kalles ofte for Midtøstens Las Vegas. Sammenligningen blir delvis riktig med tanke på den unike miks av spektakulære skyskrapere, mangfold av aktiviteter, kultur og mat  -  og alt dette midt ute i ørkenen.

I Dubai handler mye om å være størst og best på det meste. Her ligger verdens høyeste bygning Burj Khalifa på 828 meter og her finnes en stor innendørs skibakke i shoppingsenteret Mall of Emirates. Her finnes også den ikoniske og kunstig oppbygde øya the Palm som fra luften og på kartet ser ut som et stilisert palmetre. Her ligger byens mest luksuriøse feriesteder og er fullpakket med fantastiske spisesteder. Dette er en gourmet by og det finnes et stort utvalg av spennende restauranter med kjøkken alle verdenes hjørner. Det er verdt å merke seg at servering av alkohol skjer i tilknytning til hotellene og at De forente arabiske emirater er et muslimsk land og besøkende bør respektere lokale normer og regler.

Det er en ultra modere spennende by med høy standard, fine strender og genuin gjestfrihet. Men det er også en storby med store avstander mellom bydelene. Trafikken kan til tider være ganske hektisk og det tar tid å komme seg rundt i byen. Dubai Metro er en helautomatisk førerløs tunnelbane som tar unna for den stadig voksende trafikken. Ellers finnes det et stort utvalg taxi og busser.

Uansett om du velger å handle på de store shoppingsentrene eller besøke de gamle arabiske basarene i bydelene Bur Dubai og Deira så finnes det noe å handle for alle og er et gull mekka og prisene er vesentlig lavere enn i Norge.

Veldig forenklet kan Dubai deles i to hovedområder: Dubai City som ikke ligger så langt unna flyplassen og den gamle delen av Dubai med markeder, Dubai Creek der mange av  lokalbefolkningen bor. Litt utenfor sentrum ligger Jumeirah Beach, den berømte  stranden som strekker seg langs den arabiske golfen og her ligger det velkjente og flotte hotell. Her er det best å bo om det er sol og bad som er viktigst og her er det ypperlig for barnefamilier.

Daglige flyavganger fra Gardermoen til Dubai og det tar ca 6 timer med direktefly.

 

Hvem passer dette reisemålet for?

Dubai er en typisk turist destinasjon der man finner det meste for en ukes ferie eller 4-5 dager om det passer best. Her finnes det noe for alle, enten det er venner, kjærestepar eller familie med barn som er på tur. Dette reisemålet er en spennende blanding av eksotisk storbyliv og strandliv.

Når er det best å reise hit?

Dubai har i praksis ikke årstider, været er konstant varmt og tørt. Det varierer litt når det er snakk om hvor varmt, og i perioden mai til september vil nok de fleste europeere synes det er i varmeste laget med nesten ikke en dråpe regn. Vinterhalvåret er atskillig mer behagelig.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Dubai
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 25°C 14°C 24°C
Feb 25°C 15°C 22°C
Mar 29°C 18°C 24°C
Apr 33°C 20°C 26°C
Mai 37°C 24°C 30°C
Jun 39°C 26°C 32°C
Jul 40°C 29°C 33°C
Aug 40°C 29°C 34°C
Sep 39°C 26°C 33°C
Okt 36°C 23°C 32°C
Nov 31°C 18°C 29°C
Des 27°C 16°C 26°C
Prognose for Dubai