Den dominikanske Republikk

Det fins mye å bli fascinert av på den Dominikanske Republikk. Den frodige grønne naturen, det rikholdige dyrelivet og de vakre strendene. Prisene er lave og man får mye for pengene. Dette er et av Karibias rimeligste All Inclusive-reisemål.

Den dominikanske republikk opptar omlag 2/3 av øya Hispaniola (Haiti opptar den andre delen) i Karibia. Etter Cuba er dette den største av de karibiske øyene, og landet er nokså folkerikt med 10 millioner innbyggere og et areal som så vidt er litt større enn Danmark. En fjerdedel av innbyggerne bor i hovedstaden Santo Domingo.

Hispaniola ble først befolket av Sør-Amerikanere 5000 år f.kr. og i 1492 ble den oppdaget av Christofer Columbus, som noen år senere grunnla hovedstaden Santo Domingo. I årenes løp har øya vært kolonisert av både Spania og Frankrike, og ble i 1699 delt mellom de to landene, hvorav den spanske delen gjorde seg uavhengig og ble til Den dominikanske republikk.

Den dominikanske republikk er en kupert og fjellrik øy, med en fascinerende natur, frodig og grønn, med regnskog-dekkede kalksteinsfjell som munner ut i mangroveskog og selvsagt også fantastiske strender. Dyrelivet på øya er rikt, blant annet finnes hele 32 endemiske fuglearter, og i paringstiden fra desember til mars kan man ofte  se de majestetiske knølhvalene utenfor landets kyst. De enorme amerikanske krokodillene finnes også her, men heldigvis bare i en av landets innsjøer, godt overvåket.

I dag er Den dominikanske republikk en svært populær ferieøy kjent for sine fantastiske strender og et rimelig prisnivå sammenlignet med andre karibiske øyer. De to største inngangsportene for feriereisende er Puerto Plata og Punta Cana. Flyr man til Puerto Plata på øyas nordkyst kan man velge mellom feriebyer som Cabarete og Playa Dorada, mens Punta Cana-halvøya på østspissen byr på en av Karibias beste strender, Bavaro-stranden. Felles for disse områdene er at de fleste hotellene tilbyr All Inclusive da det er relativt stille og øde utenfor hotellene. Vil man snuse på lokal-livet og spise forskjellige steder under ferien kan den hyggelige fiskerlandsbyen Bayahibe være et fint alternativ, en times tid fra Punta Cana-flyplassen.

Hvem passer dette reisemålet for?

I tillegg til fantastiske strender reiser mange hit for å oppleve det rikholdige dyrelivet, noe man ikke nødvendigvis får på en del andre karibiske øyer som er mer utbygget. Reisende som ønsker en All Inclusive-ferie i Karibia til en god pris bør velge Den dominikanske republikk. Strendene er svært barnevennlige og dette reisemålet er utmerket for familier. Ferieområdene her er relativt rolige, og rundt midnatt er det meste dødt, så hvis man er på jakt etter pulserende uteliv bør man vurdere andre øyer i samme område, f.eks. Jamaica eller kanskje Cancún i Mexico.

Når er det best å reise hit?

Den beste tiden å reise til Den dominikanske republikk er fra desember til mai, men også om sommeren kan man være heldig å få mye sol, i tillegg til at hotellene ofte er godt rabatterte. Landet ligger innenfor Orkanbeltet, noe som kan by på uvær i perioden juni-november, dog er oktober den mest regnfulle måneden.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

La Romana ★★★★ 7n 13 604,-
Punta Cana ★★★★ 7n 13 816,-
Playa Bavaro ★★★★★ 7n 15 398,-
Bayahibe ★★★★★ 7n 16 690,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Dominikanske republikk
kalender DagDag NattNatt BadBad