Elounda

Elounda består av fire små landsbyer, pent beliggende i åsen som vender ned mot havet i Mirampelou-bukten, og med et bra utvalg av strender i og rundt byen er dette et feriested av høy klasse.

Elounda ligger i en lun og vakker vik ved Mirampelou-bukten og er et feriested av høy klasse.

Elounda består av fire små landsbyer, pent beliggende i åsen som vender ned mot havet i Mirampelou-bukten med et bra utvalg av strender i og rundt byen. Flere forfattere har brukt maleriske skildringer som beskriver havområdet som “en safir under den asurblå himmel”, eller “i sølvskimrende månelys”. Her gir landskapet inntrykk av du drømmer i våken tilstand.

Bare 1 km øst for sentrum finner du det historiske området, Olus, som har fra minoisk tid vært favorittstedet til flere legendefigurer. Etter et stort jordskjelv i år 780, sank hele landområdet og arkeologiske utgravinger i moderne tid har gjort funn som du blant annet kan se i Louvre og på museet i Agios Nikolaos.

I området rundt Elounda er det tilrettelagte turløyper, og en spasertur vil gi deg en fin anledning til å studere det flotte landskapet.

Bare 5 km videre nordover fra sentrum ligger landsbyen Plaka. Victoria Hislop beskriver denne landsbyen godt i boka “Øya”. Fra Plaka er det bare en 10 minutters båttur ut til øya Spinalonga som i perioden fra 1903 til 1957 var stedet der spedalske fra hele Hellas ble deportert. Øya har en rik historie og er i dag renovert og gjort om til et flott museum. Du kan bli med på arrangerte båtturer hit både fra Elounda og Agios Nikolaos.

I det lille sentrum av Elounda ligger et koselig torg hvor du kan nyte en god kopp gresk kaffe eller hygge deg i varme sommerkvelder med tradisjonell gresk mat. Det “hektiske” utelivet må du sørover til Agios Nikolaos for å finne.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Selena Hotel ★★★★ 3n 3 104,-
Elounda Ilion Hotel Bungalows ★★★★ 3n 3 191,-
Akti Olous Elounda Hotel ★★★★ 3n 3 297,-
Elounda Krini Hotel ★★★ 3n 3 428,-
Elounda Palm Boutique Hotel ★★★★ 3n 4 041,-
SENTIDO Elounda Blu ★★★★ 7n 4 295,-
Elounda Garden Suites ★★★ 3n 4 339,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Elounda
kalender DagDag NattNatt BadBad
Januar 15°C 9°C
Februar 16°C 9°C
Mars 17°C 10°C
April 20°C 12°C
Mai 24°C 15°C
Juni 27°C 19°C
Juli 29°C 22°C
August 28°C 22°C
September 26°C 19°C
Oktober 23°C 16°C
November 20°C 13°C
Desember 17°C 11°C
Prognose for Elounda