Gran Canaria

Gran Canaria er den tredje største, og den mest besøkte av øygruppen Kanariøyene. Her finnes mange fantastiske feriesteder. Hvert år strømmer et stort antall turister til øya, blant annet på grunn av det behagelige og jevne klimaet året rundt.

Gran Canaria har omtrent 815 000 innbyggere. Det er også den tredje største av Kanariøyene, og her er det flere steder du kan besøke.  Hovedstaden heter Las Palmas og ligger nord på øya. Byen har en nesten karibisk atmosfære, og er kjent for sin hyggelige strandpromenade, Las Canteras. Gran Canarias nordvestlige side er preget av vakker og frodig natur, med klipper langs kysten og til tider store bølger.  Det er den sydlige delen av øya som er den mest solrike. Her er også de beste sandstrendene og et stort tilbud av ulike vannaktiviteter.

Det lokale bussnettet på Gran Canaria er godt utbygd, og veiene er gode. Mange velger leiebil under oppholdet, noe som gir en ypperlig mulighet til å reise rundt og se de ulike byene og stedene. Når byene ligger tett er det heller ikke noe problem å ta taxi fra sted til sted.

De aller fleste som reiser til Gran Canaria velger et bosted på øyas sørkyst, der klimaet er mest stabilt. Den største feriebyen heter Playa del Ingles, og byr på mange fornøyelser og et pulserende uteliv. Roligere tempo er det i familievennlige Arguineguin og Puerto Rico, mens Puerto de Mogan anses av mange som Gran Canarias fineste ferieby, med sine trivelige kanaler og hvitkalkede hus med fargerike vinduskarmer. Det nybygde ferieområdet Meloneras byr på tilbakelent luksus, med flere femstjerners hoteller og lekre butikker.

Det er enkelt å ta seg til Gran Canaria fra Norge. Flyplassen ligger utenfor Las Palmas, og har direkte flyforbindelse til alle Norges største flyplasser. Flytiden er på mellom 5 og 6 timer avhengig av hvor man fly fra.

Hvem passer dette reisemålet for?

Gran Canaria er et av de aller mest populære reisemålene for nordmenn som søker sol og varme. Alle vil finne seg godt til rette på Gran Canaria, men det er lurt å lese seg opp på de ulike feriebyene slik at man velger et område som passer kriteriene. Gran Canaria har noe å tilby de aller fleste og er et naturlig førstevalg for svært mange som i vinterhalvåret ønsker en solferie uten lang flytid og tidsforskjell.

Når er det best å reise hit?

Kanariøyene  er kjent for å ha verdens beste klima og kan besøkes hele året. Værmessig er det aldri noen lavsesong, men den aller mest populære perioden å reise på er fra november til april. Da er også prisene høyest, og det kan være mye å spare ved å reise i sommerhalvåret, da reisemålene i Middelhavet overtar mye av chartertrafikken. Mellom-måneder som mai og oktober er også en flott tid å besøke Kanariøyene på.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Gran Canaria
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 21°C 16°C 18°C
februar 21°C 16°C 18°C
mars 22°C 16°C 18°C
april 22°C 17°C 18°C
mai 23°C 18°C 19°C
juni 24°C 19°C 24°C
juli 25°C 21°C 27°C
august 26°C 22°C 27°C
september 26°C 22°C 24°C
oktober 26°C 21°C 21°C
november 24°C 18°C 21°C
desember 22°C 17°C 19°C
Prognose for Gran Canaria