Athen

Athen er en sjarmerende by med en fantastisk historie som går mange tusen år tilbake i tid. Her finner du et yrende folkeliv på byens mange fortauskafeer, restauranter og barer.

Athen er en sjarmerende by med fantastisk historie.

Her finner du og et yrende folkeliv på byens mange fortauskafeer, restauranter, nattklubber og barer.

Athen er hovedstaden i Hellas og ligger på halvøya Attika hvor eldste bosetning er registrert ca. 5000 år før Kristus. Athen er senter for vitenskap og finans, og har en allsidig industri og en betydelig turisme. Byen har mye viktig historie, og det var her demokratiet ble innført av de vise menn i oldtiden.

Athen er omringet av fjellene Ymmytos, Pendeli og Parnitha, og Saronic gulfen, hvor solen skinner året rundt. En spasertur i det historiske trianglet; Plaka, Thission, Psyri, gir deg en følelse av å være flere tusen år tilbake i tid med en veldig spesiell atmosfære, i stor kontrast til det mer moderne Athen som består av luksuriøse kjøpesentre og restauranter.

Det er et sted du må besøke, og det er selvsagt Acropolis, det viktigste monumentet fra gammel tid som finnes i vår del av verden. Akropolis er et lite fjell som består av en rekke forskjellige byggverk, med Parthenon som det mest kjente. Severdighetene ligger ganske nære hverandre i Athen, så det er en fin by å spasere i.

Odeion og Herodes Atticus, Olymbion, Roman Marked, Panathinaiko Stadium ligger også i Athen. Athen hadde OL i 2004, og byen ble pusset opp i forkant av OL.

Utvalget av ekte gresk mat er selvsagt veldig bra på restaurantene her, og mousaka med gresk salat smaker fantastisk og anbefales på det varmeste. Skal du videre ut på byen fins det en mengde barer og nattklubber og livet på de populære nattklubbene tar virkelig av etter midnatt, og varer til tidlig morgen. Det er masse gode butikker for shoppere i Athen. Nydelig håndverk, designer klær, sko og smykkebutikker finnes rundt i hele byen.

Besøk Athen på våren eller sent på høsten da  sommeren kan bli meget varm. Vinteren i Athen er også faktisk en veldig fin tid og gir deg en helt annen opplevelse. Det er også mye billigere overnatting i Athen på vinterhalvåret.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Athen
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 13°C 6°C 16°C
Feb 14°C 7°C 15°C
Mar 16°C 8°C 16°C
Apr 20°C 12°C 16°C
Mai 25°C 15°C 19°C
Jun 30°C 20°C 23°C
Jul 33°C 22°C 26°C
Aug 32°C 22°C 27°C
Sep 29°C 19°C 25°C
Okt 23°C 15°C 23°C
Nov 19°C 11°C 20°C
Des 15°C 8°C 17°C
Prognose for Athen