Karpathos

Karpathos er en gresk ferieøy som ligger mellom Rhodos og Kreta. Det beste med Karpathos er at du kanskje ikke har så mange "må-se" steder å besøke. I stedet kan du konsentrere deg om å nyte stranden, vannet, den vakre naturen og den avslappende atmosfæren. Byen Karpathos har en veldig trivelig marina, og øya har mange fine strender.


Etter en uke eller to i Karpathos, kommer du hjem med litt lavere hvilepuls enn da du dro ned. Det skjer ikke så mye i Karpathos og det er ikke nødvendig å stresse med hva man bør få med seg av opplevelser. Man kan generelt si at det er tre hovedområder i Karpathos. Mange mennesker velger feriestedet Amopi, med sine vakre sandstrender og små fine badeplasser. Lefkos ligger på vestsiden av Karpathos og var opprinnelig en liten fiskerlandsby, her er det også noen bra strender. Også byen Karpathos, eller Pigadia som den egentlig heter, er øyas største by med en del shopping og en veldig trivelig marina med mange gode restauranter. Strendene her er øst for sentrum.

Øya har et kupert landskap, og det er mange små og svingete veier langs fjellene hvor du sakte kan få opp pulsen igjen hvis du tar en sykkeltur. Utflukter inkluderer gamlebyen i Olympia hvor veldig lite har skjedd de siste 1000 årene. En annen detalj om Karpathos: ikke bli overrasket om verten din i restauranten presenterer seg som «Mike» eller «John» med den tyngste amerikanske aksenten. Da øya var fattig for 100 år siden, reiste mange fra øya for å prøve lykken i f.eks. USA og Canada. I løpet av de siste 25 – 30 årene har mange mennesker kommet tilbake for å bo på øya der familien opprinnelig kom fra.

Hvem passer dette reismålet for?

Karpathos er et utpreget reisemål for voksne eller familier med små barn. Strendene er utmerkede, men her er det ikke så mange resorthoteller med utvalgte fasiliteter som f.eks. på Rhodos eller Kreta. Unge voksne som leter etter fest og pulserende natteliv, bør heller velge en annen gresk øy. Du bør velge Karpathos for å komme nær den ekte greske atmosfæren og om du ønsker en rolig og avslappende ferie med late dager på stranda.

Når er det best å reise hit?

Klimaet følger statistikken for hele denne delen av Middelhavet. Litt fuktigere og mildere om vinteren, en vakker vår, en varm og tørr sommer og en varm høst. I juli og august kommer det nesten ikke noe regn og temperaturen kan nå 30 grader i skyggen. Oktober kan være et godt tidspunkt å reise til Karpathos med opptil 23-24 grader og behagelig badetemperatur.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Oasis (Karpathos) ★★ 7n 3 698,-
Vergina ★★★ 7n 3 879,-
Venezia (Karpathos) ★★★ 7n 4 020,-
Karpathos Village ★★★ 7n 4 065,-
Iolkos ★★ 7n 4 235,-
Olympic ★★★ 7n 4 243,-
Aeolos (Karpathos) ★★★ 7n 4 304,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Karpathos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 9°C
februar 15°C 9°C
mars 17°C 10°C
april 20°C 13°C
mai 24°C 16°C
juni 28°C 20°C
juli 30°C 22°C
august 31°C 23°C
september 28°C 20°C
oktober 24°C 17°C
november 20°C 13°C
desember 17°C 10°C
Prognose for Karpathos