Kreta

Kreta ligger i Middelhavet og denne store øya er nesten som et lite land i seg selv. Kreta har en lang og spennende historie og her finner du naturligvis også mange fine strender. Men kan i grove trekk si at flertallet av turistene velger å bo på den nordlige kysten, og her finner du et bredt utvalg av feriesteder fra Chania-området i vest til Rethymnon og Heraklion lenger øst. I tillegg til vakre sandstrender på Kreta, vil du også finne smale daler, spektakulære kystlandskap, appelsin- og olivenlunder og mye mer.

Mange velger å legge ferien vestover fra  Chania og her ligger feriestedene på rekke og rad: Platanias, Kato, Stalos, Agia Marina, Gerani og Maleme er noen av de mest kjente. Her får du velordnede strender, bra fasiliteter,  mange restauranter og et bra utvalg av hotell, både for voksne som reiser uten barn og for barnefamilier.

Om du velger å reise på ferie til området rundt Rethymnon kan du besøke den vakre venetianske havnen.

Rett sør, på østsiden av Kreta, ligger den lille byen Makrigialos. Her finner du noen av de beste strendene på denne siden av øya. I havnen ligger små fiskebåter ved siden av utfluktsbåtene, som hver dag blir fylt av turister med snorkleutstyr og badetøy. På østkysten finner du den lille perlen Agios Nikolaos, en sjarmerende liten by med ekte gresk atmosfære. Her går tiden ganske sakte, så her har du tid til å lese bøkene du hadde med deg på ferie. Av utflukter på Kreta som kan nevnes er en tur til den storslagne Samaria kløften hvor du kan vandre mange kilometer og får med deg de vakreste naturopplevelsene. Det eldgamle palasset i Knossos er også verdt et besøk, det samme er Spinalonga og spektakulære strender som Elafonissi stranden.

.

Hvem passer dette reisemålet for?

Du skal velge Kreta om du liker gresk kultur og ønsker å kombinere sol og bad med fine naturupplevelser og dykke ned i øyas spennende historie. Her finns alle typer av bosteder for alle typer turister, fra enkle pensjonat til heftige luksushotell.

Når er det best å reise hit?

Med sin beliggenhet midt i mellom Europa og Afrika kan du regne med bra og tørt vær fra tidig vår til sent på høsten. Fra mai til september kommer det i prinsippet ikke noe regn. I juli og august er temperaturen høyest og det kan bli over 35 varmegrader.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kreta
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 9°C 18°C
februar 16°C 9°C 17°C
mars 17°C 10°C 17°C
april 20°C 12°C 18°C
mai 24°C 15°C 20°C
juni 27°C 19°C 24°C
juli 29°C 22°C 26°C
august 28°C 22°C 27°C
september 26°C 19°C 26°C
oktober 23°C 16°C 24°C
november 20°C 13°C 21°C
desember 17°C 11°C 19°C
Prognose for Kreta