Agii Apostoli

Agii Apostoli ligger 4 km fra Chania og har flere små sandstrender hvor de fleste er grunne og barnevennlige. Langs hovedgaten er det flere restauranter, barer og tavernaer.

Den lille byen Agii Apostoli har sitt navn etter kirken i landsbyen.

Agii Apostoli ligger helt kystnært og er antagelig mest kjent for sine vidunderlige strender, sandvolleyball konkurranser og de små fredete skogsområdene.

De tre strendene ligger i hver sin bukt med et parkområde mellom seg og landsbyen. Den største og mest kjente er Chrissi Akti med sin gylne sand. Alle tre er “blått flagg”-strender som betyr at de holder god standard.
Hele området har en unik fauna med pinjetrær, oleanderbusker og eukalyptustrær. Her finner du til og med den sjeldne “Havpåskeliljen” som er fredet og godt vernet om. Den blomstrer med en stor hvit påskelilje-liknende blomst med sterk søtlig duft.

Flere naturvernprosjekter blir gjennomført i området hvert år. En av de viktigste oppgavene er blant annet å beskytte kystområdene der havskilpaddene går i land for å legge egg.

Agii Apostoli er også kjent for sin sardinfestival. Er du heldig å være her når den går av stabelen kan du bli med på en gammel kretisk tradisjon med tilberedning og grilling av sardiner og mye folkemusikk og dans.

Landsbyen er preget av ro, og har kun en hovedgate med noen butikker, barer og restauranter. Derimot er det enkelt å komme seg til Chania hvis du ønsker mer variasjon.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Talos Hotel Apartments ★★★ 10n 7 450,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Agii Apostoli
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 17°C
april 20°C 12°C 17°C
mai 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 27°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
desember 16°C 10°C 19°C
Prognose for Agii Apostoli