Agios Nikolaos

Helt øst på Kreta ligger Agios Nikolaos nydelig til ved Mirampelou bukten i et maleriske landskap, med flotte strender og mye historie. Feriestedet ligger nær flere landsbyer og det er enkelt å komme seg rundt.

Agios Nikolaos er en tiltalende småby for de som setter pris på den genuine greske atmosfæren.

Agios Nikolaos ligger nydelig til ved Mirampelou bukten øst på Kreta, i et malerisk landskap med småbyer og historiske steder som innbyr til en fullkommen ferie.

Her passerer dagene i et rolig tempo, enten man sitter på café eller spaserer langs strandpromenaden. På innsiden av havnen ligger en innsjø som tidligere var ferskvannskilde, men som i dag er forbundet med sjøen og havnen gjennom en kanal. Innsjøen er nesten sirkelformet og har en diameter på 137 meter og er 67 meter dyp. Ifølge gresk mytologi skal gudinnen Athene ha badet her. Langs innsjøen og fiskehavnen ligger koselige restauranter, tavernaer og barer tett og i hele dette idylliske området går det små smug og gater med et mangfold av ulike butikker. Fornøyelseslivet er kosentrert rundt fiskehavnen.

Rett på utsiden finner du oldtidsbyen Lato som dorere bygget 700 år før vår tidsregning. Den regnes å være det best bevarte historiske minnesmerke på øya og vel verd et besøk.

På folkemunne sies det at Agios Nikolaos har tre ansikter mot sjøen. Det er innsjøen, havnen og stranden. Kitroplatiastranden er en sandstrand som ligger midt i byen. Tar du en spasertur i motsatt retning av innsjøen, mot torget og ned på den andre siden av byen, finner du marinaen for småbåter og store yachter.

Området rundt Agios Nikolaos er vakkert og det er populært å se solnedgangen fra en av åsene rundt byen. Ca 2,5 km utenfor byen mot Elounda ligger den langgrunne Almirostranden med fin sand.

Agios Nikolaos ligger ca 80 km fra flyplassen i Heraklion.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Agios Nikolaos
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 15°C 9°C
Feb 16°C 9°C
Mar 17°C 10°C
Apr 20°C 12°C
Mai 24°C 15°C
Jun 27°C 19°C
Jul 29°C 22°C
Aug 28°C 22°C
Sep 26°C 19°C
Okt 23°C 16°C
Nov 20°C 13°C
Des 17°C 11°C
Prognose for Agios Nikolaos