Hurghada

Hurghada er en av Egypts store feriedestinasjoner med fin beliggenhet mot Rødehavet. Hurghada byr i prinsippet på sol, svømming, snorkling og dykking fra januar til desember, og det er vanligvis charterreiser til Hurghada gjennom hele året.

Mange velger Hurghada som feriedestinasjon fordi  det er enkelt å komme seg på utflukter som feks til Kongenes dal og Karnak-tempelet i Luxor som ligger ca 4 timer unna med buss. En annen populær utflukt er å dra til Kairo for å se pyramidene, det egyptiske museet og Sfinxen. Du kan snorkle langs kysten, men du kan ofte finne den beste snorklingen lenger ut. Øya Mahmiya og Giftun-øyene er blant de mest populære utfluktsmålene.   

Hurghada vokser raskt og det kommer opp  mye nytt. De har blant annet bygget en stor, fin og sjarmerende marina med over 50 spisesteder og kafeer, og hvor du kan ta en kveldstur for å se på de gigantiske luksusyachtene som ligger ved kaia der. Antallet barnefamilier som kommer hit vokser også, internettforbindelsen er rask og kvaliteten på mat og drikke på hotellene er generelt høy. Byen har blitt mer moderne, men du kan fremdeles av og til oppleve litt av det «kaoset» som Egypt kan by på.

Hvem passer dette reisemålet for?

Svaret er enkelt, alle som søker sol og bad kan til og med i januar og februar være ganske sikre på å kunne spise frokost i shorts. Hurghada er ikke en stor shoppingby, men du kan feks kjøpe egyptisk krydder, vannpiper eller kanskje et skjerf eller andre lokale tekstiler. Sølv og gull selges her til litt lavere priser enn hjemme. Hvis du er typen som elsker å være i solen, i en solstol på et deilig hotell der prisen er rimelig i forhold til den hotellstandarden du får, så er Hurghada destinasjonen for deg. Du kan også være aktiv i ferien her, det er relativt gode muligheter for sykling, løping og selvfølgelig svømming og vannaktiviteter. 

Når kan man reise hit?

Man kan definitivt reise til Hurghada på vintern. Noen dager kan det være skyet og litt kjølig om kvelden, men det kan også være at temperaturen beveger seg opp mot 25 grader selv i januar. Våren fra mars til mai og høsten fra midten av september til slutten av november er gode tider å besøke Hurghada. Om sommeren kan det bli ekstremt varmt, så det er kanskje ikke i denne perioden du reiser hit med for små barn.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Hurghada
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 24°C 13°C 16°C
februar 25°C 13°C 17°C
mars 25°C 13°C 19°C
april 29°C 17°C 22°C
mai 33°C 24°C 26°C
juni 37°C 26°C 29°C
juli 38°C 26°C 29°C
august 38°C 26°C 29°C
september 34°C 26°C 28°C
oktober 30°C 22°C 25°C
november 28°C 18°C 21°C
desember 23°C 15°C 17°C
Prognose for Hurghada