Amalfi

Amalfi er en liten by som ligger på en halvøy vest for Salerno. Den vakre kystveien som slynger seg mellom Sorrento og Solerno, anses som verdens vakreste vei og står på verdensarvlisten.

Amalfi er en liten by som ligger på en halvøy vest for Salerno.

Amalfi ble grunnlagt på 300-tallet under romertida og er i dag en populær ferieby hvor en kan kombinere avslappende feriedager på stranda og rusleturer for å oppleve den fantastiske middelalderbyen.

I katedralkomplekset i gamlebyen står historien i veggene og her kan du vandre i et levende museum. Piazza del Duomo inviterer til lekre måltider i svale sommerkvelder på en av torgets mange restauranter, og i sentrum kan du handle i hyggelige gater og trange smug.

Den vakre slyngende kystveien går mellom Sorrento og Solerno og anses som verdens vakreste vei. Man passerer flere små sjarmerende byer som Positano, Ravello, Praiano og Vettica Maggiore, den ene vakrere enn den andre. Utsikten langs kysten er enestående vakker og hele denne kyststrekningen står på verdensarvlisten.

Å kjøre rundt i denne vakre delen av Italia er en opplevelse, og det er mange restauranter langs veien som også har rom til leie. Det er også mange vinprodusenter med vingårder, mat og vin som attraksjon.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Ischia ★★★ 7n 4 274,-
Sorrento ★★★★ 7n 5 606,-
Positano ★★★ 7n 5 901,-
Amalfi ★★★★ 7n 6 180,-
Capri ★★★★ 7n 6 905,-
Praiano ★★★ 7n 8 064,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Amalfikysten
kalender DagDag NattNatt BadBad