Sardinia

Sardinia er Middelhavets nest største øy og har ca 1,7 millioner innbyggere. Her finner du noen av Middelhavets vakreste strender med hvit sand omgitt av krystallklart turkist vann og grønne pinjeskoger.

Cagliari er Sardinias hovedstad og her kan du oppleve gamlebyen Castello som ligger på en høyde med fantastisk utsikt over bukten. Stranden er 13 km lang, og populær blant surfere, vindsurfere og kitere. I Olbia kan du oppleve et travelt byliv med hyggelige handlegater i sentrum, er en gammel by med en rik historie og langs kysten i nord og sør finner du mange fantastiske små strender. Du kan besøke mange historiske monumenter og arkeologiske utgravinger i og rett utenfor byen.

I Alghero er det en langstrakt hvit strand like bortenfor gamlebyen, og en liten sykkeltur unna finnes det vakre og herlige badeviker. Gamlebyen i Alghero er omgitt av bymurer og regnes som en av de best bevarte i Italia. Vest for Alghero er det frodige olivenlunder og flotte badeviker før man kommer til Capo Caccia som er Sardinias vestligste punkt og her er de berømte Neptun grottene, hvor dryppsteinsgrotten åpner seg som en katedral. Strendene på Stintinos er magiske med turkisblått vann og hvit sand. Castelsardo er en sjarmerende liten by med fargerike hus som klynger seg sammen oppover mot borgen fra 1100-tallet. I middelalderbyen Bosa kan du betrakte det italienske hverdagslivet i historiske omgivelser.

Det er et must å smake på pizza og pasta når man er på Sardinia. Nyt det lokale kjøkken med smakfulle retter laget med lokale råvarer, som spekeskinke, oliven, ost og fersk fisk. Sardinia er kjent for god vin og flere av vingårdene tar imot besøkende for vinsmaking og andre kulinariske opplevelser.

I høysesong er det charterreiser til Sardinia. Et direktefly fra Gardermoen tar ca 3,5 timer, med rutefly må man regne med 1 mellomlanding. Det tar ca. 20 min fra flyplassen i Alghero til sentrum med taxi eller buss. Det tar ca 25 min fra flyplassen i Olbia til sentrum med taxi eller buss.

Hvem passer dette reisemålet for?

Sardinia passer både for ung og gammel. Fint om man vil kombinere solferie med kultur, aktiviteter, arkitektur, spektakulær natur, shopping og kulinariske opplevelser.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen starter i mai og det holder seg godt og varmt til langt ut i september. Det er også fint å reise hit i oktober.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Sardinia
kalender DagDag NattNatt BadBad