Izmir

Izmir minner mer om en Sør-Europeisk storby enn en tradisjonell tyrkisk by. Basaren er travel og livlig med smale gater og små butikker. I juni går den årlige kulturfestivalen av stabelen med forestillinger i både Izmir og Efesos.

Izmir minner mer om en Sør-Europeisk storby enn en tradisjonell tyrkisk by

Izmir er Tyrkias tredje største by og har den nest viktigste havnen i Tyrkia etter Istanbul. I 1919 ble Izmir invadert av grekere, og midt i sentrum står en statue til minne om 10 av de første tyrkerne som som gav sine liv for å stanse inntrengerne. En brann oppsto da grekerne prøvde å evakuere sine tropper og store deler av byen brant ned til grunnen

Basaren i Izmir er travel og livlig med smale gater og små butikker. Det er nyere bygninger i basargatene, men de har innrettet seg etter tradisjonell måte med smykkehandlere i en gate, skobutikker i en annen og silkebutikker i den tredje. Hisar Cami, som er Izmirs største og eldste moskè ligger midt i basaren.

Hvert år fra slutten av august til midten av september er Izmir vertskap for en internasjonal handelsmesse i Kültürparki. I juni går den årlige kulturfestivalen av stabelen med forestillinger i både Izmir og Efesos.

Nede ved havnepromenaden ligger det mange gode restauranter. Mange av dem har også en bar slik at du kan sette deg ned uten å spise. I Alsancak finner du gode pizzeria med lavere priser enn ved havnepromenaden.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Izmir
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 12°C 6°C 16°C
februar 13°C 6°C 15°C
mars 16°C 8°C 15°C
april 21°C 11°C 16°C
mai 26°C 15°C 19°C
juni 30°C 20°C 23°C
juli 33°C 22°C 25°C
august 32°C 22°C 26°C
september 29°C 18°C 24°C
oktober 24°C 14°C 22°C
november 18°C 11°C 19°C
desember 14°C 7°C 17°C
Prognose for Izmir