Korfu

Korfu er en fantastisk øy med myke strender, og krystallklart vann. Landskapet er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruk, olivenlunder og pinjetreskoger.

Korfu er en fantastisk øy med myke strender, og krystallklart vann. Øya kalles også “den grønne smaragd” og “Middelhavets perle”.

På Korfu fins det mange ulike aktiviteter å velge mellom. Alt fra ulike vannaktiviteter, golf, vandreturer og sykkelturer. Korfu By har en herlig middelhavssjarm, hvor stil og historie blandes med den moderne verden på en fin måte. Ønsker du fornøyelsesliv og shopping passer Korfu by perfekt.

Øya har vært et turistmål fra middelalderen av. Den gangen var det Europas kongehus og adelige som hadde dette som sitt ferieparadis. Korfu har vært skildret gjennom litteraturen siden den gangen. Blant annet utspilte handlingen i “Stormen” av Shakespear seg på Korfu.

Det sies at kjært barn har mange navn. Det stemmer for øya Korfu som både kalles “den grønne smaragd” og “Middelhavets perle”. Øya ligger i det Ioniske hav med sørenden mot Middelhavet og nordsida vender inn i Adriaterhavet. Frodigheten er et resultat av jevnlige regnbyger som forsvinner like fort som de kom.

Øya deles inn i tre distrikter ved to store fjellkjeder. Hele vestsida av øya er en sammenhengende sandstrand. Ellers er det nydelige sandstrender både nord, øst og sør på øya. Landskapet er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruk, olivenlunder og pinjetreskoger.

Korfu har en lang historie helt i fra antikkens tid. Myter forteller om øyas opprinnelse, om hvordan havguden Poseidon flyttet nymfen Corkyra (derav navnet Korfu)til øya. Gjennom hele historien har Korfu vært erobret og styrt av ulike nasjoner. Øya ble sammen med de andre ioniske øyer forent med det moderne Hellas i 1864. Overalt på øya og spesielt i byen Korfu kan en finne historieminner fra alle tidsepoker. Den gamle bydelen står på UNESCO`s verdensarvliste.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Korfu
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 14°C 5°C 16°C
Feb 14°C 6°C 16°C
Mar 16°C 7°C 16°C
Apr 19°C 10°C 17°C
Mai 24°C 13°C 20°C
Jun 28°C 17°C 24°C
Jul 31°C 19°C 26°C
Aug 31°C 19°C 26°C
Sep 28°C 17°C 26°C
Okt 23°C 14°C 23°C
Nov 18°C 10°C 20°C
Des 15°C 7°C 18°C
Prognose for Korfu