Krabi

Krabi har beliggenhet sørvest i Thailand. Det er en av Thailands sørligste provinser, men er også en by som fungerer som en viktig inngangsport til mange populære turiststeder og øyer i området.

Krabi by har over 50 000 innbyggere og er hovedstad i både Krabi-provinsen og Krabi-distriktet. Krabi ligger litt over 80 mil sør for Bangkok og bare noen få mil med båt fra Phuket. Krabi har også en av Thailands viktigste flyplasser, og tilbyr innenriksfly fra Bangkok og flere andre thailandske byer samt charterfly fra en rekke byer i Europa. Det er relativt få som blir værende i selve Krabi by, de fleste bruker en dag eller to her før de fortsetter til noen av øyene eller badebyene i nærheten. Men Krabi gir et godt innblikk i hvordan en tradisjonell thailandsk liten by ser ut og fungerer. Her finner du flere gode restauranter, et stort tempel, to utmerkede markeder og et kunstmuseum.

Vest for Krabi by  ligger de populære badestedene Ao Nang og Railay Beach. De er begge i samme bukt, litt over en kilometer fra hverandre. Her er det fine strender hvor du kan tilbringe late dager i solen, men det er også mange muligheter for aktiviteter, som dykking, kanopadling og klatring.

Sør for Krabi, 2-3 timer med bil eller buss ligger populære Koh Lanta, som faktisk er to øyer, Lanta Noi og Lanta Yai. For å komme hit må du ta en bilferge som tar ca 15 minutter, men hvis du reiser på egen hånd og er litt mer fleksibel, kan du ta hvilken som helst båt som går fra Krabi havn til Saladan, som er «hovedstaden» på Koh Lanta. Sør for Saladan langs vestkysten ligger strendene og badebyene på rekke og rad. Her er atmosfæren stort sett vennlig og avslappet og det er flere koselige restauranter og barer ved stranden, men det er ikke så mye natteliv. Dette er kanskje grunnen til at Koh Lanta har blitt spesielt populær blant barnefamilier, ikke minst ettersom strendene også er langgrunne.

Lenger sør for Koh Lanta kan du dra til mindre øyer for unike ferieopplevelser, og på flere av øyene er det veldig lite turisme. Disse inkluderer Koh Ngai og Koh Mook hvor det bare er noen få hoteller. Nordvest for Krabi, halvveis til Phuket, ligger også de vakre Phi Phi-øyene som mange regner som Thailands vakreste.

Hvem passer dette reisemålet for?

Krabi med badebyene og alle øyene rundt, passer bra for de som søker en sol- og badeferie i rolige, vakre og behagelige omgivelser. I motsetning til Bangkok og noen av feriestedene i Phuket, er ingen av disse badebyene som er noen utpregede partydestinasjoner. Koh Lanta er spesielt populær blant barnefamilier på grunn av de langgrunne strendene.

Når er det best å reise hit?

Krabi-provinsen kan besøkas gjennom hela året men de fleste reiser hit i vinterhalvåret. Da er det behagligt klima og mindre luftfuktighet. Våren fra mars til mai er også en bra tid å reise. Høsten er perioden det generelt sett regner mest i Thailand og som gjør at hotellprisene blir lavere.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Krabi
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 32°C 22°C 28°C
Feb 33°C 22°C 29°C
Mar 34°C 23°C 30°C
Apr 34°C 24°C 31°C
Mai 33°C 24°C 31°C
Jun 32°C 24°C 30°C
Jul 32°C 24°C 30°C
Aug 32°C 24°C 29°C
Sep 31°C 24°C 29°C
Okt 31°C 24°C 30°C
Nov 31°C 23°C 30°C
Des 31°C 23°C 29°C
Prognose for Krabi