Paphos

Paphos by er en perle når det gjelder kulturminner og byen står på UNESCO`s verdensarvliste. Langs strandpromenaden ligger det trivelige restauranter og tavernaer hvor du kan nyte både internasjonal og lokal kokkekunst i solnedgangen.

Paphos by er en perle når det gjelder kulturminner og byen står på UNESCO`s verdensarvliste.

I den sørvestre delen av Kypros finner du Paphos fylke og småby ved samme navn. Paphos er et glitrende utgangspunkt for de som vil bruke feriedagene på flotte fotturer i Troodos-fjellene og for å utforske den allsidige naturen på Akamas-halvøya.

Paphos by består av en øvre og en nedre del. Nede ved strandpromenaden ligger Paphos-borgen. Opprinnelig ble det bygget to borger her i byzantisk tid som utgjorde festningsverket for havnen og byen. Rett på innsiden av moloen ligger den arkeologiske parken. Her kan du blant annet besøke Dionysos hus og beundre de flotte og verdensberømte mosaikk-bildene.

Langs strandpromenaden ligger det trivelige restauranter og tavernaer hvor du kan nyte både internasjonal og lokal kokkekunst i solnedgangen.

En del av Akamas-halvøya er i dag naturreservat og byr på alt fra villmark med dype kløfter til vidunderlige små strand-bukter. Hele våren er halvøya et fargespektret blomsterhav. Området er av stor botanisk verdi fordi det finnes over hundre plantesorter som bare vokser her. Det er tilrettelagte vandreruter for både sykkel- og fotturister. Du bør unne deg turen til Afrodites og Adonis Bad som er små naturperler i reservatet. For golfelskere er et besøk på Afrodite Hills Golf et “must”. Den strekker seg utover to platåer omkranset av Johannesbrødtrær med en storslått utsikt.

Strendene i området varierer mellom små rullestein til langstrakte sandstrender. Noen av strendene langs kysten kommer du lettest til med båt og du kan bli med en av båtene ut fra havnen i Paphos. Ett av alternativene går blant annet til Lara Bay. På denne stranden går havskilpaddene i land i august og september og legger egg til klekking i sanden.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Roman Boutique Hotel ★★★ 7n 3 924,-
Aliathon Holiday Village ★★★★ 7n 4 029,-
The Ivi Mare ★★★★★ 7n 6 497,-
Kefalos Beach Village ★★★ 7n 6 604,-
Almyra Hotel ★★★★★ 7n 6 999,-
Amavi Hotel ★★★★★ 7n 7 159,-
Anemi Hotel Apartments ★★★ 7n 7 790,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Pafos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 17°C 9°C 18°C
februar 17°C 9°C 17°C
mars 19°C 10°C 18°C
april 22°C 12°C 18°C
mai 26°C 15°C 22°C
juni 29°C 19°C 25°C
juli 31°C 21°C 28°C
august 32°C 21°C 28°C
september 30°C 19°C 27°C
oktober 27°C 17°C 25°C
november 23°C 13°C 22°C
desember 19°C 10°C 20°C
Prognose for Pafos