Larnaca

Larnaca er et suverent reisemål om du er ute etter å kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv i ferien din. Strandpromenaden er byens hovedpulsåre med et utall kafeer, barer og restauranter.

Larnaca er et suverent reisemål om du vil kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv.

Sjarmerende og elegante Larnaca er en gresk-kypriotisk by med ca 70.000 innbyggere. Her glir den moderne storbyen sammen med den godt bevarte kulturhistorien. Sagnet forteller at byen ble grunnlagt som bosetting allerede 1200 f.Kr. I følge Bibelen bosatte Lazarus seg her etter at Jesus vekket ham fra de døde. Lazarus-kirken i den gamle bydelen ble reist til minne om ham. En annen storhet fra Larnaca er den stoiske filosofen Zeno.

Strandpromenaden er byens “hovedpulsåre”. Den strekker seg fra småbåthavna og sørvestover til det ottomanske fortet fra 1600-tallet. Langs hele promenaden ligger det et utall kafeer, barer og restauranter hvor du kan velge mellom alt fra internasjonale retter til kypriotisk husmannskost. Bak strandpromenaden ligger gamlebyen hvor den gresk-kypriotiske kulturen henger i luften. Her kan du blant annet gjøre en god handel i både butikkene og på et av markedene.

Blant strender har du mye å velge i, det være seg bystranda eller Larnaca Bay som ligger ca 8 km fra sentrum. På alle strendene kan du være med på mange ulike vannaktiviteter.

Øsker du deg strandfrie dager i blant er det lurt å leie seg en bil eller bli med på offentlige turbusser. Både saltsjøen utenfor byen, som er tilholdssted for trekkfugler, og de nærliggende byene som har rikt med kulturminner, er fine turer for hele familien. Dessuten er en tur til Troodosfjellene et godt alternativ om du vil se noen av kontrastene som naturen har å by på. Larnaca har flere meget gode museum. Dessuten vil nok en tur til palentologisk museum med fossiler være verd turen. Her kan barn i alle aldre glede seg over blant annet avdelingen med dinosaurer.

Larnaca er et suverent reisemål om du er ute etter å kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv i ferien din.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Rise Hotel ★★ 7n 3 396,-
The Josephine Boutique hotel ★★★ 7n 3 523,-
Amorgos Boutique Hotel ★★★ 7n 3 622,-
Art & Wine Studios and Apts ★★★ 7n 4 031,-
Flamingo Beach Hotel ★★ 7n 4 505,-
Sun Hall Beach Apartments ★★★ 7n 4 505,-
Blazer Residence (ex Petrou) ★★ 7n 4 526,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Larnaca
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 17°C 8°C 18°C
februar 17°C 8°C 17°C
mars 19°C 9°C 18°C
april 23°C 12°C 19°C
mai 27°C 15°C 22°C
juni 31°C 19°C 25°C
juli 33°C 22°C 28°C
august 34°C 22°C 28°C
september 31°C 20°C 28°C
oktober 28°C 17°C 26°C
november 23°C 13°C 23°C
desember 19°C 10°C 20°C
Prognose for Larnaca