Marbella

Marbella er solkystens mest eksklusive og elegante ferieby. Her er sandstrendene velholdte og det er aktiviteter av alle slag i forbindelse med strand og hav, shopping, golf, uteliv og Spanias vakreste gamleby.

Marbella er uten tvil det mest besøkte feriestedet langs Costa del Sol, og byen har de fleste fasiliteter du kan ønske deg. Marbella var tidligere en liten og døsig fiskerlandsby, men er i dag utviklet til et fasjonabelt reisemål. Byen har og en rik historisk tradisjon, og i fotenden av Sierra Blanca fjellet finner du Marbellas historiske områder, og gamlebyen er ansett for å være Spanias vakreste. Her kryr det av koselige gater og trange smug med små butikker og et mylder av tapasbarer, kafeer og restauranter, samt det berømte Appelsintorget som regnes som gamlebyens sentrum og er et naturlig samlingspunkt.

Småbåthavnene Puerto Cabo og Puerto Banús er kjent for sine imponerende luksusyachter. Her er sandstrendene velholdte og strandpromenaden går mellom de ulike strendene. Her finnes luksusbutikker og fasjonable nattklubber, og marinaen i Puerto Banús er virkelig stedet å se og bli sett!

Marbella ligger cirka 55 kilometer syd for Malaga lufthavn, og nås raskest via motorveien AP-7 eller langs kystveien, som dog tar noe lengre tid, men til gjengjeld er hyggeligere og går innom flere sjarmerende feriebyer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Marbella har det meste av hva man måtte ønske seg av en badeferie. Stranden er barnevennlig og det finnes flere gode familiehoteller såvel som hoteller kun for voksne. Gamlebyen har koselige spisesteder i alle prisklasser, mens det langs Puerto Banús er mer eksklusivt og dyrt. Her er også nattelivet både fasjonabelt og kostbart og man kan feste med de rike og berømte på verdenskjente nattklubber. Marbella, og Costa del Sol generelt, er et mekka for golfspillere.

Når er det best å reise hit?

Til Marbella kan man reise hele året, men badesesongen er fra slutten av april til  begynnelsen av november. Høysesongen er fra juni til og august, da temperaturen ofte ligger på over 30 grader. Prisene er til gjengjeld på sitt høyeste på denne tiden. Ved å reise utenfor de mest populære månedene kan man gjøre gode reisekupp, men det er greit å være klar over at visse fasiliteter som svømmebasseng og badeland kan være stengt. Beste periode å reise for både godt vær, gode badetemperaturer og lave priser er mai, september og oktober.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Marbella Inn ( Ex OH ) ★★★ 7n 2 238,-
Puerto Azul ★★★ 7n 2 290,-
El Faro Inn (ex Marbella) ★★★ 7n 2 481,-
Princesa Playa ★★★★ 7n 2 510,-
Ona Alanda Club Marbella ★★★★ 7n 2 526,-
NH Marbella ★★★★ 7n 2 528,-
Guadalpin Suites ★★★ 7n 2 641,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Marbella
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 17°C 9°C 15°C
februar 17°C 9°C 14°C
mars 19°C 11°C 15°C
april 20°C 12°C 15°C
mai 23°C 15°C 17°C
juni 27°C 19°C 18°C
juli 29°C 21°C 21°C
august 30°C 22°C 22°C
september 28°C 20°C 21°C
oktober 24°C 16°C 19°C
november 20°C 12°C 17°C
desember 17°C 9°C 16°C
Prognose for Marbella