Marokko

Marokko er en salig blanding av lange strender, ørken, høye fjell, basarer, orientalsk kultur og flotte severdigheter. Reisemålet passer godt for alle som vil ha sol, bad og spennende utflukter.

Marokko ligger i Afrikas nordvestre hjørne med flere herlige reisemål. Det er et stort land både i areal og i folketall (nesten 30 millioner innbyggere). Hovedstaden i Marokko heter Rabat, men byen er mindre enn f.eks. Marrakech og Casablanca. De mest populære reisemålene i Marokko er badebyen Agadir og den eksotiske storbyen Marrakech.

Som tidligere fransk koloni har Marokko spor etter europeisk kultur, og har kombinert dette med marokkansk kultur. Dette gjenspeiles spesielt i matkulturen. Man finner franskinspirerte kafeer og restauranter til vennlige marokkanske priser, samtidig som det marokkanske kjøkken er fullt av spennende krydder og farger. Både Agadir og Marrakech har europeiske bydeler hvor matkulturen står sterkt. Andre populære byer av interesse i Marokko er den berømte «blå byen», Chefchaouen, surfebyen Essaouira og håndverksbyen Fès.

Shoppingen i Marokko er bra, rimelig og gøy i de livlige basarene. Populære kjøp er smykker, lærvarer, tepper, lamper, kunsthåndverk og keramikk. I basarene får man også kjøpt lokale matretter og kjøkkenutstyr, krydder og te.

Det enkelt å reise til Marokko. Man kan fly direkte fra Norge, og i tillegg har mange europeiske flyselskaper ruter til flere av Marokkos største byer. Marokko er en fascinerende blanding av strender, ørken, høye fjell, basarer, eventyrlig kultur og spennende severdigheter. Valutaen i Marokko heter marokkansk dirham (MAD), men Euro kan også ofte benyttes.

Hvem passer dette reisemålet for?

Marokko passer godt for alle som vil ha sol, bad og spennende utflukter og eksotiske impulser innenfor rimelig flytid fra Norge. Med europeiske innflytelse blandet med marokkansk kultur er Marokko et svært spennende sted å besøke. Man får kanskje mest ut av en reise til Marokko hvis man er litt bereist, da den arabiske kulturen kan virke overveldende, hektisk og man trenger kanskje et par dager på å tilvenne seg tempoet og sjargongen. Likevel passer Marokko både for de som vil på rolig badeferie og for de som ønsker opplevelser og aktiviteter, shopping og kultur.

Når er det best å reise hit?

Størsteparten av Marokko har Middelhavsklima, med lange, varme sommere og milde, tørre vintere. I feriebyene langs Atlanterhavet blir det aldri veldig varmt eller veldig kaldt, mens det i innlandet og ved foten av Atlasfjellene er mer ekstreme temperaturer.  Man kan derfor si at ulike deler av Marokko bør besøkes til ulike tider på året. Reisemål i innlandet (som f.eks. Marrakech) bør unngås i juli og august, da heten kan være trykkende og solen brennende, mens f.eks. kystbyen Agadir kan besøkes hele året.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Marokko
kalender DagDag NattNatt BadBad