Mellieha

Melliha ligger høyt oppe i fjellet med strålende utsikt over bukta og en nydelig sandstrand. Sentrum av byen er utrolig vakker med historiske bygninger og små handlegater.

Mellihas største attraksjon er kirken Vår Frue av Melliehas Helligdom

Nordvest på Malta ligger byen Melliha med omtrent 5000 innbyggere. Byen ligger høyt oppe på en liten hylle i fjellet med strålende utsikt over hele bukta og en nydelig sandstrand. Innbyggerne på øya regner dette for å være det vakreste og  mest maleriske området de kan vise fram til besøkende.

Det er funnet rester av bosettinger helt tilbake til 3000 år f.kr og stedet kan vise til en rik historie fram til vår tid.

Melliehabukten har en 1,5 km lang sandstrand som er en av Maltas lengste. Stranden tiltrekker seg både turister og maltesere, ikke minst fordi den er svært barnevennlig. Langs hele strandlinjen har du alle slags tilbud av vannsportsaktiviteter du kan være med på.

Melliha har et utrolig vakkert sentrum med historiske bygninger og små handlegater med et godt utvalg av fine butikker. Her finner du også mange restauranter og kafeer hvor du kan nyte lokale og internasjonale retter.

Vil en oppleve noe helt annerledes, kan en velge en utflukt til Popeye Village. Her står fremdeles kulissene etter filmen om Skippern fra 1979. Den lille landsbyen kan være en spennende attraksjon for barna, samtidig som den har en helt spesiell og idyllisk beliggenhet i en liten og skjermet bukt med gode bademuligheter.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Mellieħa
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 15°C 9°C 17°C
Feb 16°C 9°C 16°C
Mar 17°C 10°C 16°C
Apr 19°C 12°C 17°C
Mai 23°C 15°C 19°C
Jun 28°C 18°C 24°C
Jul 31°C 21°C 26°C
Aug 31°C 22°C 26°C
Sep 28°C 20°C 26°C
Okt 24°C 17°C 24°C
Nov 20°C 14°C 22°C
Des 17°C 11°C 19°C
Prognose for Mellieħa