Parga

Parga er en fargerik og liten turistby med frodig miljø, mange strender å velge mellom, og en havnepromenade med mange selvstendige butikker og restauranter. Byen har bebyggelse som et amfiteater rundt havna og strandpromenaden. I tillegg til å by på rolig, gresk atmosfære ligger fastlandsbyen godt til for å dra på utflukter i området rundt.

På nordvestkysten av fastlandet i Hellas ligger Parga by, ikke langt fra øya Korfu og albanske Sarandë. Her bor det litt over 3000 innbyggere. Selv om byen er populær blant både greske og skandinaviske turister er ikke byen overbefolket. I byen finner du mange restauranter med mat fra hele verden, sjømat og god drikke. Du finner også tavernaer med tradisjonell gresk mat og god vin.

For å komme til Parga flyr du til flyplassen Lefkas Preveza. Flyturen fra Oslo tar omtrent 3,5 time, og reisen fra flyplassen til byen tar mellom en én time og halvannen, avhengig av hvor du bor. Når du har ankommet Parga har du det meste i umiddelbar nærhet. Selv om du bor øverst i bakkene går du fortsatt ned til havnen på fem minutter. I sentrum av Parga finner du stranden Krioneri med sand og småstein. Ved siden av er den mindre Piso Krioneri, som er roligere og består av rullestein.

Den mest populære stranden er Valtos Beach. Du bruker omtrent 20 minutter å gå fra sentrum, eller så kan du ta en taxibåt fra havnen i Parga, som tar deg til Valtos for to euro. Ellers er Sarakiniko og Lichnos fine strender som ligger litt utenfor Parga, som du kan reise til med scooter, leiebil eller taxibåt.

Hvem passer dette reisemålet for?

Parga kan passe for de aller fleste, men er du en som ønsker å utforske på feire kan det passe spesielt godt. Det er masse å finne på, strender å teste ut og steder å oppdage i områdene rundt byen. Det kan også passe fint for deg som ønsker sene kvelder med god mat og drikke. Det er ingen store nattklubber, men mange ulike barer som holder åpent til langt på natt.

Når er det best å reise hit?

Du kan reise til Parga fra april til oktober med charter, men høysesongen for turistene er i juli og august. Jo nærmere sommeren du reiser, jo bedre er temperaturene. Det vil være flere turister her i juli og august da dette er tidspunktet det også kommer greske og italienske turister til byen. Den 15. august er en av årets største religiøse høytider  i den gresk-ortodokse kirken; jomfru Marias himmelferd. Da er det folkefest i Parga.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Panthea ★★★ 7n 3 203,-
Villa Agapi ★★ 7n 3 895,-
Athena's ★★★ 7n 4 045,-
Villa Perivoli ★★★ 7n 4 095,-
Dimitra ★★ 7n 4 145,-
Elpida ★★ 7n 4 195,-
Margaritis Studios ★★★ 7n 4 245,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Parga
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 8°C 0°C 16°C
februar 10°C 1°C 16°C
mars 13°C 3°C 16°C
april 17°C 6°C 17°C
mai 22°C 10°C 20°C
juni 26°C 13°C 24°C
juli 30°C 15°C 26°C
august 30°C 15°C 26°C
september 25°C 12°C 26°C
oktober 19°C 8°C 23°C
november 14°C 5°C 20°C
desember 9°C 2°C 18°C
Prognose for Parga