Parga

USA har over 300 millioner innbyggere, og er med dette verdens tredje mest befolkede land. Samtidig er det også verdens fjerde største land i areal. Dette gjør at det er utallige steder å besøke og å oppdage rundt om i landet. USA består av 50 stater som alle har ulikt klima, forskjellig historie og forskjellige ting man kan finne på.

Det kan være vanskelig å finne ut hvor man skal reise i USA. Det finnes så mange forskjellige steder å besøke, og man kan fort føle det overveldende med så mange valgmuligheter. Uansett hvor mange ganger man besøker USA vil du kanskje aldri føle at du får opplevd alt. Men som turist fra Norge har du gode forutsetninger for å oppleve mye. Direktefly til mange destinasjoner i USA gjør reisen relativt enkel fra Norge. Flyturene tar som regel mellom åtte og elleve timer, avhengig av hvor i USA du ønsker å reise til.

For eksempel kan du besøke California, en svært populær stat på vestkysten av landet. Her finner du flere kjente byer å besøke. For eksempel storbyer som Los Angeles og San Fransisco, eller mindre byer og områder i nærheten, som for eksempel Santa Monica og Long Beach, og San José, Napa og Monterey. Ellers er det svært populært å besøke New York, byen som aldri sover. Her er det varierte shoppingmuligheter, restauranter og mat fra alle verdens kriker og kroker. Et annet populært turiststed på USAs vestkyst er solskinnsstaten Florida. Her finner du Orlando og Disneyland, den rolige byen Fort Lauderdale, strender i Clearwater Beach, villa- og resortområder på Miami Beach, og Daytona for de som liker strender og motorsport. Florida ligger langt sør, med gode temperaturer og gode flyforbindelser til og fra Norge.

Det vil ikke være noe problem å komme i kontakt med nye mennesker på ferien din. Amerikanere er vennlige, snakker mye og er veldig nysgjerrige på besøkende turister.

Hvem passer dette reisemålet for?

USA har noe for alle og enhver. Det er destinasjoner som passer for aktive barnefamilier, historieinteresserte, storbyturisten og for deg som ønsker en roligere ferie – alene, med kjæresten eller med familien. Det kommer altså an på destinasjonen når man skal se på hvem reisemålet passer for. For eksempel kan den partyglade gambleren kan reise til Las Vegas, men hvis du ønsker sol, strand og varme bør du holde deg i de sørlige strøkene. Ønsker du en aktiv ferie med gode shoppingmuligheter er dette bedre i de større byene enn de utpregede strandbyene langs kysten.

Når er det best å reise hit?

Du kan reise til USA året rundt. Når det gjelder temperatur er det veldig forskjellig fra sted til sted, nettopp fordi landet er så stort. Klimaet i den nordlige halvdelen av landet er ganske likt som i Norge, med fire årstider; varme somre, kalde vintre, høst og vår. I den sørlige delen av landet er det varme somre, og vinteren er ofte som en fin vårdag i Norge, temperaturmessig. Mens største delen av USA har et temperert klima, har Alaska polarklima, mens Hawaii og Florida har tropisk klima.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Parga
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 8°C 0°C 16°C
Feb 10°C 1°C 16°C
Mar 13°C 3°C 16°C
Apr 17°C 6°C 17°C
Mai 22°C 10°C 20°C
Jun 26°C 13°C 24°C
Jul 30°C 15°C 26°C
Aug 30°C 15°C 26°C
Sep 25°C 12°C 26°C
Okt 19°C 8°C 23°C
Nov 14°C 5°C 20°C
Des 9°C 2°C 18°C
Prognose for Parga