Algarve

Algarve`s lekre sandstrender ligger som perler på en snor og langs hele kysten ligger det små og litt større småbyer som et eldorado for solhungrige nordeuropeere.

Algarve`s lekre sandstrender ligger som perler på en snor

Lengst i sør, mellom Spania og det åpne Atlanterhavet, ligger Algarve med lekre sandstrender som perler på en snor, innrammet av små klippeformasjoner. Dette er virkelig et eldorado for solhungrige nordeuropeere.

Langs hele kysten ligger det små og litt større småbyer. Starter du i Faro, som regnes for døråpneren på strekningen, bør du bruke litt tid i det historiske sentrum av byen. En godt tips er også å bli med en turistbåt ut i våtmarksområdene rett på utsiden av marinaen. I Tavira kan du beskue gammel og tradisjonell arkitektur. Silves har rester fra sin arabiske tid og Lagos var byen der de forberedte de store sjøreisene for å oppdage nye kulturer og folk. Portimao og Albufeira er de to moderne byene på strekningen.

Innenfor kyststripen ligger en fjellkjede hvor du kan oppleve flotte sykkelturer og fotturer på oppmerkede ruter. Algarve har selvfølgelig flere golfbaner og i tillegg er det et mylder av vann- og strandaktiviteter du kan delta på.

Det portugisiske kjøkken er kjent for sine tradisjonelle fiske- og skalldyrmenyer som er både en nytelse for øyet og ganen.

Flyplassen i Faro ligger ca 5 km utenfor byen. Med de offentlige bussene og vil ta deg mellom 20 og 25 minutter

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Algarve
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 16°C 8°C
Feb 17°C 8°C
Mar 19°C 10°C
Apr 20°C 11°C
Mai 22°C 14°C
Jun 26°C 17°C
Jul 28°C 18°C
Aug 28°C 18°C
Sep 26°C 17°C
Okt 23°C 15°C
Nov 19°C 11°C
Des 17°C 9°C