Rethymnon

Her kombineres strand og by, naturskjønne områder, gammel historie og moderne urbant miljø. I den gamle bydelen er det et stort utvalg av ulike butikker og i byens trange smug og i hele havneområdet ligger kafeer og musikkbarer side om side med gode spisesteder

Vakre Rethymnon er kontrastenes by.

Her kombineres strand og by, naturskjønne områder, gammel historie og moderne urbant miljø.

Rethymnon har en behagelig atmosfære til tross for at byen er relativt stor. Nede i den vakre fiskehavnen kan du virkelig føle historien i gamle flotte byggverk, og her finner du og et mylder av kaféer og restauranter. Havnen er vakker med sine gamle fasader og de fargeglade båtene som ligger og duver i havnebassenget.

Den gamle bydelen har mange bygninger fra middelalderen med brede steintrapper og store bueganger. Rimondi-fontenen som ble bygget i 1626 for å forsyne byen med drikkevann ligger midt på torget. Her finner du kirker og moskeer side om side, som forteller om tida da tyrkerne innvaderte byen i den ottomanske perioden. På en høyde bak havnen ligger Fortezza festning som ble opprinnelig bygget for å beskytte byen mot angrep fra sjøfarende pirater.

I den gamle bydelen er det et stort utvalg av ulike butikker, altså noe for enhver smak og i gamlebyens trange smug og i hele havneområdet ligger det et utall kafeer og musikkbarer side om side med gode spisesteder. Her kan du nyte folkelivet langt ut i de små timer.

Stranden begynner midt i Rethymnon og strekker seg flere kilometer langs kysten bare delt av små klipperygger. Strendene har EUs blått flagg merking og varierer mellom finkornet til grovkornet sand og små rullestein. Tilbudet i vannsportaktiviteter er stort og variert og her finner du også parasoller og solsenger til leie.

Langs Rethymnons kyst ligger det flere badebyer som Adele, Platanes, Scaleta og Asteri.

Det er enkelt å reise rundt på Kreta, enten du leier bil eller moped. Det går også rutebusser til Heraklion og Chania flere ganger om dagen og fra havnen i Rethymnon går det daglig ferge til Pireus på fastlandet.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Marva Apart ★★★ 7n 998,-
Axos ★★★ 7n 2 845,-
Gortyna ★★★ 7n 2 998,-
Petradi Beach Lounge hotel ★★ 7n 3 460,-
Solimar Dias Hotel ★★★ 7n 3 595,-
Rethymno Residence Aqua Park & Spa ★★★★ 7n 3 598,-
Nefeli ★★★★ 7n 3 648,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Rethymnon
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 8°C 17°C
februar 14°C 8°C 16°C
mars 16°C 9°C 16°C
april 20°C 12°C 17°C
mai 25°C 15°C 20°C
juni 29°C 19°C 23°C
juli 31°C 21°C 26°C
august 30°C 21°C 26°C
september 28°C 19°C 26°C
oktober 24°C 16°C 24°C
november 19°C 12°C 21°C
desember 16°C 10°C 19°C
Prognose for Rethymnon