San Juan

San Juan er hovedstaden i Puerto Rico. Denne levende og mangfoldige byen inneholder et vell av gode restauranter og nattklubber, historiske attraksjoner, paradisiske strender og en rik kulturarv.

Oppdag kulturarven i San Juan

San Juan er hovedstaden i Puerto Rico. Denne levende og mangfoldige byen inneholder et vell av historiske attraksjoner, paradisiske strender, en levende kultur og en rik kulturarv. Det er et godt reisemål for familier, men tilbyr også massevis av muligheter for de som ønsker å oppleve den livligere siden av livet på øya.

San Juan ble grunnlagt av spanske nybyggerne i 1521. Det er faktisk den nest eldste byen grunnlagt av europeere i Amerika, etter den dominikanske byen Santa Domingo.

Med en rik historie og kulturarv, har du muligheten til å utforske noen fasinerende gamle steder – og mange av disse er knyttet til festningsverkene og forsvaret  som ble bygget av spanjolene. Fortet på Fort San Felipe del Morro og Fort San Cristóbal, har robust design og arkitektoniske utsmykninger i spansk koloni-stil. Det er også herskapshuset La Fortaleza, som en gang var hjemmet til øyas første guvernør.

Går du rundt i bygatene vil du støte på utallige musikkscener, gallerier, museer og restauranter. Både musikk og mat er påvirket av en rekke ulike nyanser og ingen ferie i San Juan er komplett uten å oppleve de lokale lydene og smakene!

San Juan er en populær sportsdestinasjon, og byen har arrangert flere internasjonale sportsarrangementer som Pan American Games, The Caribbean Games og World Baseball Classics. Denne arven reflekteres i en stor lokal interesse for idrett, både land og vannbasert. På ferie i San Juan kan du drive med sykling, motocross og ridning eller kaste deg inn i bølgene på surfebrett eller vannscooter. Dykking er ytterligere en populær aktivitet i San Juan, den suverene kombinasjonen av krystallklart vann og vakre korallrev gir ideelle forhold for sporten. Strendene i San Juan er en fryd å se, med gylden sand som strekker seg så langt øyet kan nå.

Gamlebyen San Juan (Viejo San Juan) er det historiske sentrum av San Juan. Selv om dette  distriktet er en del av San Juan, er det ganske geografisk og kulturelt distinkt fra resten av byen. Siden dette er et turistmål, er engelsk ganske utbredt.

Park San Juan National Historic Site, Castillo San Cristóbal, en av de største spanske festninger i den nye verden, Castillo San Felipe del Morro er et citadell med en imponerende utsikt over anløpet til havnen i  San Juan,.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Río San Juan
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 29°C 19°C 26°C
februar 29°C 20°C 26°C
mars 30°C 20°C 26°C
april 31°C 20°C 27°C
mai 32°C 22°C 27°C
juni 33°C 22°C 28°C
juli 33°C 22°C 29°C
august 32°C 22°C 29°C
september 33°C 22°C 30°C
oktober 32°C 22°C 29°C
november 30°C 21°C 29°C
desember 28°C 20°C 28°C
Prognose for Río San Juan