Santorini

Santorini ligger sør i Egeerhavet, og er en øy kjent for sine flotte solnedganger. Øya regnes for et av de mest romantiske reisemålene i Europa. Her finner du postkort-bilder av strender, hvite hus og vakker natur.

Områder

Hovedstaden Fira, Oia, Pyrgos, Perissa og Vlychadia er bare noen av byene du kan besøke eller bo i, mens du er på Santorini.

Prisnivået på Santorini er generelt høyere enn på de andre greske øyene. Dette er fordi øya gjennom mange år har utviklet seg til et merkevarested. På øya har Fira og Oia et høyere prisnivå enn de andre byene.

Natur

Santorini er kjent for flotte solnedganger og sine vakre hvite landsbyer. Øya tilhører Kykladene i Egeerhavet og naboøyene er blant annet Naxos, Ios, Paros. Herfra går det båter til Aten, Kreta og stort sett til alle andre øyer i Kykladene.

Hele dette øyriket er et resultat av vulkansk aktivitet og opp til dags dato er det et eldorado for geologer og besøkende med interesse for geologi.

Øya stuper mer eller mindre bratt i havet på alle kanter. Her ligger småbyene oppover i fjellsidene og får et majestetisk og malerisk preg med sine hvitkalkede hus og blå tak og kupler.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Santorini
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 14°C 10°C
Feb 14°C 9°C
Mar 16°C 10°C
Apr 19°C 12°C
Mai 22°C 16°C
Jun 26°C 20°C
Jul 27°C 22°C
Aug 26°C 22°C
Sep 25°C 20°C
Okt 22°C 17°C
Nov 18°C 14°C
Des 16°C 11°C
Prognose for Santorini