Sicilia

Sicilia er middelhavets største øy og har ca 5 millioner innbyggere. Velger du å legge ferien din til Sicilia kan du kombinere både kultur, historie og den gode badeferien.

Sicilia er middelhavets største øy og har ca 5 millioner innbyggere.

Velger du å legge ferien din til Sicilia kan du kombinere både kultur, historie og den gode badeferien.

Nordkysten av øya er kupert og forreven. På sørkysten ligger halvmåneformede sandstrender som perler på en snor. De største fjellområdene ligger i nordøst, med vulkanen Etnas topp på 2326 moh.

Sicilia har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, litt fuktige vintre.

Sicilia har så uendelig mye du bare “må” se. I og med at avstandene er store så er det både lett og greit å bruke leiebil eller offentlig transport. Det finnes både moderne storbyer og vakre småbyer i et maleriske landskap. To eksempler på det er den moderne hovedstaden Palermo og byen Taormina, også kalt romantikkens høyborg.

Øya har i alle år vært kjent for å ha et rikt kulturliv. Her kan du melde deg på både mat- og malingskurs. Hele året blir det holdt store kulturfestivaler og fra juni til august er mange av disse festivalene lagt til byen Taormina.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Kalura ★★★★ 7n 10 485,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Sicilia
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 8°C 4°C
februar 9°C 3°C
mars 10°C 4°C
april 13°C 6°C
mai 19°C 11°C
juni 25°C 16°C
juli 28°C 19°C
august 28°C 19°C
september 23°C 16°C
oktober 18°C 12°C
november 13°C 8°C
desember 10°C 5°C
Prognose for Sicilia