Sopot

Badebyen Sopot byr på herlige, brede og gylne strender ut mot Østersjøen. Hotellene ligger på rekke og rad langs stranden, fra enkle pensjonat til luksuriøse hotell og resorter til svært hyggelige priser.

Sopot er en sjarmerende badeby med beliggenhet kun en halvtimes kjøretur unna Gdansk. Om kvelden trekkes livet vekk fra stranden og inn i gatene. Her kan du hygge deg og spise god mat på utallige restauranter og fortsette kvelden på en av de mange barene, eller kanskje på et kasino? Sopot kalles ofte Polens St. Tropez, og har siden gamle tider vært et sted der de rike, et sted for å se og bli sett i fortidens Polen. En snev av Miami Beach har også fått plass i Sopot, i form av noen flotte art deco-bygninger. Her kan du velge om du vil bo på et strandhotell i Sopot eller om du vil bo i Gdansk og få det beste av både by og strand.

Den offisielle valutaen i Polen er polske zloty. Prisnivået er relativt lavt og som turist får du mye for pengene når det gjelder shopping, hotellopphold, restaurantbesøk, utflukter og aktiviteter. Det er mange restauranter å velge blant, alt fra sjømat, polske spesialiteter, italiensk, fransk til sushi. Sopot er også en herlig SPA by og flere av hotellene har sine egne SPA avdelinger.

Beliggenhet er ca en halvtimes kjøretur unna Gdansk Lech Walesa Airport og du kan enkelt komme deg til Sopot med taxi, tog eller buss. Du kan reise til Gdansk fra mange norske byer med direktefly. Fra Gardermoen tar det ca halvannen time å fly dit.

Hvem passer dette reisemålet for?

Denne badebyen er et godt valg for en langweekend-tur eller en ukes badeferie og er kun en kort flytur unna. Sopot passer for alle enten det er par, familie eller venner som er på tur. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre, det gjelder særlig om du reiser med barn.

Når er det best å reise hit?

Klimaet kan sammenlignes litt med det norske og mange reiser til Sopot i perioden mai til august, men man kan også reise i april og september.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Molo Hotel ★★★ 2n 599,-
Focus Hotel Premium Sopot ★★★ 2n 618,-
Hotel Sedan ★★★ 2n 690,-
SeaSide Sopot ★★★ 2n 692,-
Novotel Gdansk Marina ★★★ 2n 705,-
Mercure Gdansk Posejdon ★★★ 2n 712,-
Hotel Villa Baltica ★★★ 2n 732,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Sopot
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 1°C -3°C 4°C
februar 1°C -3°C 4°C
mars 5°C -1°C 3°C
april 9°C 2°C 6°C
mai 15°C 6°C 11°C
juni 19°C 11°C 16°C
juli 21°C 13°C 20°C
august 21°C 13°C 20°C
september 17°C 11°C 18°C
oktober 12°C 7°C 14°C
november 7°C 3°C 11°C
desember 3°C 0°C 7°C
Prognose for Sopot