Sousse

Sousse har noen av de best bevarte arabiske byggverkene i verden og Medinaen her er på UNESCOs verdensarv-liste. I den nye bydelen finner du hotellanleggene langs stranden. Stranden er langgrunn og barnevennlig

Sousse har en herlig eksotisk blanding av vesten og orienten

Sousse er et deilig reisemål hvor du virkelig kan nyte feriedagene dine på stranden, eller bli med på spennende og aktiv sightseeing.

Som de fleste andre tunisiske byene, har Sousse en heftig historikk. Byen ble grunnlagt av fønikere i år 1100 f. Kr. Og etter en lang periode med arabisk-islamsk styresett fra 700 tallet, har byen både vært hærtatt av normannere og spanjoler og bombardert av italienere og franskmenn. Sousse har allikevel bevart sitt arabiske særpreg, og har noen av de best bevarte arabiske byggverkene i verden. Medinaen her ble satt på UNESCOs verdensarv-liste i 1988.

I den nye bydelen, som omkranser den gamle, finner du hotellanleggene langs stranden. Her kan du nyte et godt måltid på en av restaurantene, regionen er kjent for sin nydelige sjømat. Sandtrendene er lyse og langgrunne, med et bredt tilbud av vann- og strandaktiviteter.

Den gamle bydelen har den opprinnelige arabiske arkitekturen med buktende, trange gater. På grunn av sitt utseende har den ved flere anledninger vært åsted for filminnspillinger. Blant annet ble filmen “Raiders of the Lost Ark” spilt inn her.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Sousse
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 17°C 6°C 16°C
februar 18°C 7°C 15°C
mars 20°C 8°C 15°C
april 23°C 11°C 17°C
mai 28°C 14°C 20°C
juni 33°C 18°C 24°C
juli 37°C 21°C 26°C
august 36°C 21°C 27°C
september 32°C 19°C 26°C
oktober 26°C 15°C 24°C
november 22°C 10°C 22°C
desember 18°C 7°C 18°C
Prognose for Sousse